TV 2

Her er TV 2s tiltak mot seksuell trakassering

Del

TV 2 har de siste dagene svart på konkrete saker som omhandler uakseptabel oppførsel og seksuell trakassering tilbake i tid. Nå har vi satt i gang flere tiltak.

– La det ikke være noe tvil om hvem som har hatt det tøffest, det er de som har blitt utsatt for uakseptabel oppførsel og seksuell trakassering, sier TV 2s sjefredaktør og administrerende direktør Olav T. Sandnes.

Han sier at tiltakene som nå iverksettes er en blanding av initiativ, som delvis allerede er satt i gang, og videre arbeid som er nødvendig for et trygt og godt arbeidsmiljø.

– Vi har de siste dagene erkjent at det er gjort grove feil, vi har sagt hva vi mener om det som har kommet frem, og hvordan vi vil at TV 2 skal være som arbeidsplass. Det er min oppgave å omsette dette til handling. Det gjør vi nå.

Sandnes sier TV 2 som arbeidsplass selvsagt preges av det som nå skjer, men at dette må mediehuset stå i.

Her er TV 2s plan for videre arbeid:

1. Bygge kunnskap

– Jeg vil sørge for at ledere og mellomledere i TV 2 får oppdatert kunnskap om håndtering av ulike situasjoner relatert til seksuell trakassering. Noe er uakseptabelt, mens noe er også straffbart. Vi har solid kompetanse internt, men vurderer også å bruke eksterne som kan hjelpe oss med dette.

2. Kartlegging

– Vi har sagt at vi skal til bunns i dette, da må vi kartlegge det skikkelig. Det har vi allerede startet med. Det skal vi gjøre i tett samarbeid med tillitsvalgte.

3. Gjennomgang av rutiner

– Vi har skjerpet våre varslingsrutiner, og de må vi fortsatt se på med et kritisk blikk. Trenger vi å tydeliggjøre ytterligere, trenger vi å skjerpe noe? Vi må sørge for at vi har gode rutiner i hele TV 2.

4. Senke terskel

– Vi må senke terskelen for å melde fra om slike saker. For eksempel bør dette være en naturlig del av dialogen med nærmeste leder i medarbeidersamtaler og medarbeiderundersøkelser. Når mellomledere tar opp og signaliserer at dette er viktig å snakke om, er det lettere å melde fra. Medarbeidere skal ikke lure på hva mellomlederen mener om dette. Det må ledes fra toppen, ikke fra bunnen.

5. Oppfølging og evaluering

– Når vi tar disse initiativene må vi samtidig finne ut om det fungerer. Derfor vil jeg allerede nå si at disse tiltakene vil bli evaluert etter et halvt år.

– Jeg forstår at det er stor offentlig interesse for sakene som har kommet opp, samtidig vil jeg være tydelig på at det må gå en grense for hva vi kommentere, av hensyn til alle involverte og personvernet, sier Olav T. Sandnes.

– Vi må heller ikke glemme at dette handler om mennesker i og utenfor TV 2 som garantert har det tøft nå. De har familie, det må vi også ta hensyn til. Oppfølgingen av disse sakene har nå førsteprioritet for ledelsen, og vårt fokus vil være å behandle varslinger på en ordentlig måte. Det er de berørte som er viktigst akkurat nå,  avslutter Sandnes.

Kontakter

Om TV 2

TV 2
TV 2
Lars Hilles gate 30
5020 Bergen

02255http://www.tv2.no

Dette er TV 2

TV 2 er Norges største kommersielle tv-kanal, og er en del av mediehuset TV 2 som står bak en rekke etablerte merkevarer som TV 2 Nyhetskanalen, TV 2 Zebra, TV 2 Livsstil, TV 2 Sportskanalen, TV 2 Humor, TV 2 Sumo, TV2.no, TV 2 Mobil og TV 2 Skole.

TV 2 er en del av Egmont, som er et av Nordens største mediekonsern med 6600 ansatte og aktivitet i 30 land. TV 2s eier Egmont er en stiftelse, der deler årlig ut over 100 millioner kroner til et bedre liv for barn og unge. Egmont står bak mer enn 700 magasiner, forlag, Klikk.no, Nordisk Film, kinodrift, samt flere deleide selskaper.

Følg saker fra TV 2

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra TV 2 på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra TV 2

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom