SkiStar

Hemsedal kåret til Norges beste 10 år på rad

Del

I 10 år har Skiguiden i Dagens Næringsliv (DN) rangert Norges beste alpinanlegg. Hemsedal har vunnet kåringen hver gang. Skiguiden i DN trekker fram stor høydeforskjell, flott skikjøring i vakkert vinterlandskap og et godt utbygd barnetilbud. Helheten Hemsedal kan tilby er det ingen andre i Norge som kan hamle opp med, står det i DNs vurdering. Trysil kom på andreplass.

Hemsedal byr på fantastisk offpiste som er lett tilgjengelig fra heisen. Foto: Ola Matsson
Hemsedal byr på fantastisk offpiste som er lett tilgjengelig fra heisen. Foto: Ola Matsson

Skiguiden i DN gis ut en gang i året og over 50 av landets alpinanlegg er testet. Alpin skikjøring har alltid stått sterkt i Hemsedal, og det er alltid stas å bli utropt til testvinner, mener Martin Letzter, destinasjonssjef i SkiStar Hemsedal, som eier og driver alpinanlegget i Hemsedal.

I vurderingen av Hemsedal skriver DN at «Hemsedal har vunnet DNs kåring ti år på rad. Årsaken er kort og godt at hallingdølene har gode naturgitte forutsetninger samt svenske eiere som vet hvordan et alpinanlegg skal driftes».

- Å vinne en kåring er alltid morsomt. Vi forsøker hele tiden å utvikles oss, og når vi vinner for tiende året på rad er det en fin bekreftelse på at vi gjør mye riktig, sier Letzter fornøyd.

Hemsedal kalles ofte for Skandinavias alper og er et eventyrlig flott familieanlegg. Storslåtte fjell i alle himmelretninger, bakker som svinger seg fra snaufjell og ned i glissent skogsterreng. Helt siden den første skiheisen ble bygd på 1960-tallet har bygda vært en magnet for alle som søker gode skiopplevelser. I dag har anlegget 20 heiser, 51 bakker, et flott barneområde, hytter, leiligheter og hotell av høy klasse og hele 18 spisesteder.

- Vi er et skisted for hele familien. Høyeste skikjøring er fra 1450 meter over havet med solide 850 fallhøydemeter. Du kan kjøre på ski ned fra tre vakre topper, det er terrengparker, familievennlige arenaer og på gode dager fantastisk offpiste som er tilgjengelig fra heisen. I fjor bygde vi SkiStar Lodge Hemsedal Suites, i år har vi utvidet barneområdet med ny heis og bakke. Forrige sesong fikk vi til sammen 600 centimeter snø, det håper vi på i år også. Nå gleder vi oss til vinteren, sier Letzter.

I DNs kåring kommer SkiStars andre norske destinasjon, Trysil, på andre plass. Ett poeng bak Hemsedal. I vurderingen skriver DN: «Trysil er på god vei mot sin målsetning om å bli et skisted i verdensklasse». DN trekker fram velpreparerte bakker, en terrengpark som antakelig er landets beste og flotte barneområder. «Å skli med barn rundt i Hedmarks skoger er og blir en fest. Opplevelsen forsterkes ytterligere av det svært motiverende konseptet rundt snømannen Valle».

For mer informasjon:

Martin Letzter, destinasjonssjef i SkiStar Hemsedal
Mobil: (+47) 911 76 829
Mail: martin.letzter@skistar.com

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Hemsedal byr på fantastisk offpiste som er lett tilgjengelig fra heisen. Foto: Ola Matsson
Hemsedal byr på fantastisk offpiste som er lett tilgjengelig fra heisen. Foto: Ola Matsson
Last ned bilde
I Hemsedal kjører du på ski blant vakre fjell fra 1450 meter over havet. Foto: Ola Matsson
I Hemsedal kjører du på ski blant vakre fjell fra 1450 meter over havet. Foto: Ola Matsson
Last ned bilde
I Hemsedal er det skikjøring fra tre topper. Som her fra Roni. Foto: Ola Matsson
I Hemsedal er det skikjøring fra tre topper. Som her fra Roni. Foto: Ola Matsson
Last ned bilde

Lenker

Om SkiStar

SkiStar
SkiStar
Sälfjällstorget
880 67 Sälen

+46 280 88050https://www.skistar.com/no/

SkiStar AB (publ) er notert på Nasdaq Stockholms Mid Cap-segment. Konsernet eier og driver alpinanlegg i Hemsedal og Trysil i Norge, i Sälen, Åre og Vemdalen, samt Hammarbybacken (Stockholm) i Sverige, og St. Johann in Tirol i Østerrike. Markedsandelen i Sverige er 50 %, i Norge 31 % og totalt i Skandinavia 41 %. Kjernevirksomheten er alpin skikjøring med gjestens skiopplevelse i sentrum. Virksomheten deles inn i tre kjerneområder: Drift av skianlegg, infrastruktur og explotering.

Bilder og film i SkiStars presserom kan publiseres fritt i omtale av SkiStar og våre destinasjoner.

Følg saker fra SkiStar

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra SkiStar på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra SkiStar

Gode bookingtall tyder på nok en bra vintersesong20.12.2018 10:08Pressemelding

Konsernsjef, Mats Årjes, kommenterer SkiStars situasjon slik: - Nå er vinteren her. Det kjølige været har gitt gode forutsetninger for snøproduksjon, og sammen med natursnøen vi har fått, er anleggene godt rustet til å ta imot jule- og nyttårsgjestene. Bookingtallene viser en prosent opp, målt i antall objektsnetter, sammenliknet med samme tidspunkt i fjor. Det innebærer at over 77 prosent av sesongens estimerte losjisalg allerede er booket. Størst økning ser vi i jule- og nyttårsukene. Tross sen påske er det bra at vi har en positiv utvikling i losjisalget. Sen påske betyr at påskebestillingene kommer senere enn vanlig.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom