Stiftelsen Norsk Mat

Helnorsk øl fra Agder hedret i Berlin

Del
– For ein godt over middels øl-interessert mann er det ei ære å få tildele Spesialitet-merke for unik smak til eit heilnorsk øl. I sjølvaste øl-landet Tyskland til og med, sa landbruks- og matminister Jon Georg Dale da han hedret ”Norsk høst” fra Nøgne Ø under åpningen av matmessen Grüne Woche i Berlin
Landbruks- og Matminister Jon Georg Dale, Ingebjørg Nybø fra Nøgne Ø og Nina Sundqvist fra Matmerk.
Landbruks- og Matminister Jon Georg Dale, Ingebjørg Nybø fra Nøgne Ø og Nina Sundqvist fra Matmerk.

Nøgne Ø Norsk Høst er brygget kun med norske råvarer og smaksatt med kveik (gjær), granskudd og pors, for å gjenspeile smaker som ble brukt ved ølbryggingen på gårdene før i tida. Ølet har blant annet vunnet kategorien øl i finalen til Det norske måltid i januar.

– Da vi brygget Nøgne Ø Norsk Høst var utgangspunktet å brygge et øl med kun norske råvarer. Delvis for å hedre gamle norske bryggetradisjoner, og delvis for å skape noe nytt og unikt. Å få tildelt Spesialitet-merket for dette ølet er en anerkjennelse som vi setter svært høyt, sier Tom Young fra Nøgne Ø.

– Eg er imponert både over ølet, men og over salet. For dette ølet er jo allereie utseld! Dei 4300 litrane som vart produsert i haust, er visstnok drukke opp allereie. Og eg høyrer frå bryggjeriet at dei skal produsere dobbelt så mykje til neste år, så då er det bare å smøra seg med tålmod, og nyte den norske hausten om eit knapt års tid, sa Jon Georg Dale under utdelinga.

Tildelt av uavhengig fagjury

Spesialitet garanterer deg en unik smaksopplevelse. Hvilke mat- og drikkevarer som kommer gjennom nåløyet bestemmes av en uavhengig fagjury ledet av fylkesmann Lars Sponheim. Fagjuryen vurderer grundig kvalitet og smak før de tildeler Spesialitet. Om ”Norsk høst” sier fagjuryen at de er imponert over at man har klart å lage et brygg på så spennende råvarer som fungerer godt som måltidsdrikk.

Nøkkelord

Kontakter

For mer informasjon, kontakt:


Nina Sundqvist, adm. dir Matmerk, tlf: 917 85 620
Tom Young, markedsansvarlig i Nøgne Ø, tlf: 980 09 878


Se også www.spesialitet.no for mer informasjon

Bilder

Landbruks- og Matminister Jon Georg Dale, Ingebjørg Nybø fra Nøgne Ø og Nina Sundqvist fra Matmerk.
Landbruks- og Matminister Jon Georg Dale, Ingebjørg Nybø fra Nøgne Ø og Nina Sundqvist fra Matmerk.
Last ned bilde

Lenker

Om Stiftelsen Norsk Mat

Stiftelsen Norsk Mat
Stiftelsen Norsk Mat
Tollbugt. 32
0157 Oslo

24 14 83 00http://www.stiftelsennorskmat.no

Matmerk er en stiftelse opprettet av Landbruks- og matdepartementet. Matmerks hovedoppgave er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduk­sjon gjennom kvalitetssystemer, merkeordninger og markedsføring. Matmerk eier merkeordningene Nyt Norge og Spesialitet samt bidrar til lovbeskyttelse av norske matskatter gjennom merkeordningen Beskyttede betegnelser. 

Følg pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Stiftelsen Norsk Mat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye