Utleiemegleren

Hektiske dager for Utleiemegleren

Del

Et urolig salgsmarked, skaper mye å gjøre for Utleiemegleren. Mange som skal selge boligen sin får ikke den forventende prisen, og kommer til oss fordi de heller vurderer å leie ut. Samtidig opplever vi at boliglånsforskriften bidrar til at folk ikke får finansiert ønsket bolig, og derfor må leie, sier Administrerende Direktør i Utleiemegleren, Vibecke Lyse Augdal.

Oslo:

Det kostet nå i snitt 9395,- kroner per måned å leie en 1-roms leilighet i Oslo, dette er en oppgang på 0,8% sammenlignet med forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 0,7%.

For en 2-roms kostet det i snitt 12.429,- kroner, som er tilsvarende fra forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 1,9%.

En 3-roms leilighet i Oslo kostet nå i snitt 15.156,- kroner å leie i måneden. Sammenlignet med forrige måned er det en nedgang på 2,7%. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en nedgang på 0,1%.

-Vi opplever en økt pågang av kunder som ikke får solgt. Dette har resultert i konkrete oppdrag og mange som vurderer å leie ut fremfor å senke salgsprisen. Vi opplever nå flere med meget god økonomi som fikk solgt til gode priser i våres, men som ikke vil kjøpe før markedet faller. Disse vil da leie en periode, sier daglig leder ved Utleiemegleren Grønland, Magnus Wennberg.  

-Det er få oppsigelser og mye tyder på at utleiere fortsetter å leie ut fremfor å selge og at det er mer stabilitet blant leietakere, sier daglig leder ved Utleiemegleren Majorstuen, Siri Anne Bernum Halck.

-Færre utleiere ønsker å selge sine utleieboliger, da begrunnet med fremtidig lave renter, vanskeligere å få lånetilsagn for mange, et usikkert boligsalgsmarked, troen på et bedre leiemarked, samt at eiendomsparing over tid har vist seg å være en lønnsom spareform. «Det blir ikke bølger av å sitte stille i båten», sier daglig leder ved Utleiemegleren Sinsen, Vemund Holmen.

Bergen:

For en 2-roms leilighet kostet det i snitt 10.561,- kroner, som er en nedgang på 7,1% sammenlignet med forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 0,5%.

Det kostet i gjennomsnitt 13.405- kroner å leie en 3-roms i Bergen. Sammenlignet med forrige måned, er det en oppgang på 1,9%.

-Etter at det var stor aktivitet i leiemarkedet i Bergen i juli har august vært roligere. Det er liten interesse for de dyreste objektene, mens interessen for de rimeligere boligene er bra. Det er et høyt antall annonser på finn for boliger til leie i Bergen. En del av disse gjelder korttidsutleie under Sykkel-VM, som begynner i midten av september, sier daglig leder ved Utleiemegleren Bergen, Eirik Hove.

Stavanger:

I Stavanger kostet en 2-roms i gjennomsnitt 8581,- kroner å leie i august. Sammenlignet mot forrige måned er dette en oppgang på 3,4%. Sammenlignet mot samme måned i fjor er dette en oppgang på 2,5%.

En 3-roms kostet i snitt 10.570,- kroner per måned. Sammenlignet med forrige måned er dette en nedgang på 0,1%

-Trenden viser at leieprisene har stabilisert seg og ligger hittil i år omtrent på samme nivå som i 2016, sier daglig leder ved Utleiemegleren Stavanger, Eirik Hauge.

 Trondheim:

 I Trondheim kostet en 2-roms i gjennomsnitt 10.570,- kroner i august, som er en nedgang på 6,5% fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en nedgang på 6,3%.

 For en 3-roms var snittleien 12.903,- kroner, dette er en nedgang på 11,7% fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en nedgang på 5,4%.

-Det er flere utleieboliger på markedet etter «student-rushet» nå enn i fjor. Nå har de fleste studentene kommet i hus, men vi opplever at det fortsatt er mange utleieboliger ledige på markedet. Flere enn på samme tid i fjor.

På grunn av konkurransen om de beste leietakerne, vurderer flere og flere utleiere å gå litt ned i leiepris. Det er bedre å få noen kroner mindre inn hver måned, enn at boligen blir stående unødvendig lenge uten inntekter. Små prisjusteringer er ofte det som skal til, så det er viktig at utleierne følger med i timen for å få leid ut innen rimelig tid.

Det er dog en del nye leietakere på markedet, spesielt i forbindelse med bla. utbyggingen av Ørland Flyplass og Vindmøllepark i Fosen, sier daglig leder ved Utleiemegleren Trondheim, Solveig Hjallen Moan.

 Romerike:

I snitt kostet det 10.226,- kroner å leie en 2-roms leilighet på Romerike. Sammenlignet med forrige måned er det en oppgang på 0,4%. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 2,4%.

En 3-roms leilighet på Romerike kostet i snitt 11.900,- kroner. Sammenlignet med forrige måned er det en nedgang på 3%. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 2,8%.

- På Romerike er det flere leieboliger på markedet enn på lenge.

Vi opplever en økende tendens til at utleiere kommer til oss fordi de ikke får solgt sine boliger og heller vil leie ut. Dette forventer jeg at kommer til å øke utover høsten. Samtidig er det flere som ønsker å leie i et urolig salgsmarked. Vi forventer derfor ikke at det vil ha nevneverdig påvirkning på leieprisene.

Leiemarkedet er fortsatt bra på Nedre Romerike og det er mange på visningene. På Øvre Romerike er det roligere på visningene, sier daglig leder ved Utleiemegleren Romerike, Karsten Olsen.

Asker og Bærum:

I Asker og Bærum kostet det i gjennomsnitt 11.219,- kroner for en 2-roms, som er en nedgang på 5,2% fra forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en nedgang på 4,6%.

For å leie en 3-roms i Asker og Bærum måtte du gjennomsnittlig betale 14.199,- kroner i august. Sammenlignet med forrige måned er det en nedgang på 4,6%. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 9,7%.

- Snittprisen sank noe i august i forhold til juli, men hovedgrunnen til dette er at det ble leid ut betydelig flere boliger den siste måneden enn hva som var tilfelle i juli. Det er god aktivitet i markedet. Vi opplever at en god del ønsker å leie en periode, for å se om boligprisene vil synke mer fremover. Dermed regner vi med at leiemarkedet vil holde seg stabilt utover høsten, sier daglig leder ved Utleiemegleren Asker og Bærum, Tom Anders Andersen.

 

Drammen:

I snitt kostet det 9887,- kroner å leie en 2-roms leilighet i Drammen. Sammenlignet med forrige måned er dette en oppgang på 7,9%. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 0,1%.

For en 3-roms kostet det i gjennomsnitt 12.780,- kroner. Dette er en oppgang på 8,1% sammenlignet mot forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 1,7%.

- Leieprisene har vist en oppgang i august selv om det har vært et ganske rolig leiemarked med få på visning. Unntaket er eneboliger og større dyrere boliger – der opplever vi et tregere marked og lavere leiepriser, sier daglig leder ved Utleiemegleren, Drammen Eivind Sveen.

Du finner masse stoff om utleie på www.utleiemegleren.no og fersk prisstatistikk på http://www.utleiemegleren.no/presse/prisstatistikk

For kommentarer eller tilgang til statistikken, vennlig kontakt Administrerende Direktør Vibecke Lyse Augdal, vibecke.lyse.augdal@utleiemegleren.no Mobil: 90 86 63 81.

For lokale saker, henvendelse til:

Daglig leder Marianne Wallin Utleiemegleren Pro (storkunder), mobil 40 85 22 74

Daglig leder Geir Skogheim Utleiemegleren Frogner, mobil 95 02 36 64

Daglig leder Eirik Hauge Utleiemegleren Stavanger, mobil 93 06 00 31

Daglig leder Eirik Hove Utleiemegleren Bergen, mobil 90 98 62 29

Daglig leder Eivind Sveen Utleiemegleren Drammen, mobil 97 71 18 81

Daglig leder Tom Anders Andersen Utleiemegleren Asker og Bærum, mobil 90 99 43 35

Daglig leder Karsten Olsen Utleiemegleren Lillestrøm, mobil 91 57 26 38

Daglig leder Magnus Wennberg Utleiemegleren Grønland, mobil 93 45 88 42

Daglig leder Siri Anne Bernum Halck Utleiemegleren Majorstuen, mobil 47 93 10 03

Daglig leder Vemund Holmen Utleiemegleren Sinsen, mobil 91 56 49 02

Daglig leder Solveig Hjallen Moan Utleiemegleren Trondheim, mobil 48 31 50 01

Utleiemegleren er Norges største meglerforetak på utleie og forvaltning av boliger for private og bedrifter. Utleiemegleren har over 10.000 boliger i sin portefølje. Selskapet ble startet i 1995 og har kontor i Bergen, Trondheim, Stavanger, Lillestrøm, Drammen, Lysaker og fem kontorer i Oslo. Utleiemegleren har 140 ansatte.

Kontakter

Vibecke Lyse AugdalAdministrerende direktør

02437

Bilder

Om Utleiemegleren

Utleiemegleren
Utleiemegleren
Josefines gate 18
0351 Oslo

22 93 29 00http://www.utleiemegleren.no

Utleiemegleren er Norges største meglerforetak på utleie og forvaltning av boliger for private og bedrifter. Utleiemegleren har over 9 000 boliger i sin portefølje. Selskapet ble startet i 1995 og har kontor i Bergen, Trondheim, Stavanger, Lillestrøm, Drammen, Lysaker og fem kontorer i Oslo. Utleiemegleren har 130 ansatte.

Følg saker fra Utleiemegleren

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Utleiemegleren på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Utleiemegleren

November tallene fra Eiendom Norge viser at små leiligheter har hatt kraftigst prisfall i salgsmarkedet i Oslo. Samtidig har det aldri vært høyere gjennomsnittsleie for 1-roms leiligheter.12.12.2017 07:30Pressemelding

Oslo: Det kostet nå i snitt 9532,- kroner per måned å leie en 1-roms leilighet i Oslo, dette er en oppgang på 2% sammenlignet med forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 6,4%. For en 2-roms kostet det i snitt 12.188,- kroner, dette er en nedgang på 1,9% sammenlignet med forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 2,2%. En 3-roms leilighet i Oslo kostet nå i snitt 15.190,- kroner å leie i måneden. Sammenlignet med forrige måned er det en nedgang på 1,9% Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 0,4%. -Det er mye å velge i for leietakerne, og leietakerne er kresne. Flere som ikke får solgt/ venter med å selge og legger boligen ut til oss for korttidsleie. (3-9 måneder). Dette vil trolig fortsette inn i 2018. Vi vet at mange prosjekter ferdigstilles nå til våren som fører til ytterligere flere boliger i leiemarkedet, sier daglig leder ved Utleiemegleren Frogner, Geir Skogheim. -Det kreves flere visninger for å f

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom