Matmerk

Heder til is fra Nes

Del

- På Norges største matfestival skal vi selvsagt hedre noen av Norges beste lokalmatprodusenter. Det sa Landbruks- og matminister Jon Georg Dale da han delte ut Spesialitet-merket for utvalgt lokalmat til Grøndalen gård under åpningen av Matstreif i Oslo.

Anne Birte Olsen, Jon Georg Dale, Hans Arild Grøndahl og Lars-Erik Undrum.
Anne Birte Olsen, Jon Georg Dale, Hans Arild Grøndahl og Lars-Erik Undrum.

- Dette er kjempegøy, rett og slett! Å få lov til å bruke Spesialitet-merket på isen vår, er en veldig viktig anerkjennelse av arbeidet vi gjør, av historia vår og verdiene vi står for. 

Det var en stolt og glad Hans Arild Grøndahl som ble kalt opp på scenen under åpningen av Norges største matfestival for å motta offisielt Spesialitet-merke for utvalgt lokalmat. Utdeleren var matminister Jon Georg Dale, og Grøndalen gård mottok merket for sin nysatsing Nýr Is.

- Ja, Nýr is er vår egen is basert på ferskosten vår, Nýr, som lages i gårdsmeieriet. Isen er utviklet i samarbeid med kokk og konditor Lars-Erik Undrum, forteller Grøndahl.

Gårdsmeieriet er tidligere tildelt Spesialitet-merket for Nýr, ferskosten som lages på gården på økologisk mjølk fra egne kyr. 

Godkjent av fagjury

Spesialitet-merket er et offisielt informasjonsmerke for norskprodusert mat og drikke. Merkeordningen forvaltes av stiftelsen Matmerk på oppdrag fra Landbruks- og Matdepartementet.

Hvilke mat- og drikkevarer som kommer gjennom nåløyet bestemmes av en uavhengig fagjury som smaker, lukter og drøfter seg gjennom produkter fra produsenter som ønsker å bruke merket. Fagjuryen vurderer grundig kvalitet, smak, oppskrift og historie. Langt fra alle produkter godkjennes av juryen, som ledes av Lars Sponheim.

Skryt fra fagjuryen

Da Nýr Is ble servert juryen, vakte den stor begeistring. "Fantastisk is", "fløyelsmyk" og "fersk råmelkslukt" er blant protokollførte tilbakemeldinger fra jurysamlingen som fant sted i april i vår. 

-Det er veldig gøy å høre, og vi blir stolte, sier Hans Arild Grøndahl og kona Anne Birthe Olsen.

- Vi tror det slår an fordi råvaren vår, mjølka, er så god, sier Grøndahl. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Anne Birte Olsen, Jon Georg Dale, Hans Arild Grøndahl og Lars-Erik Undrum.
Anne Birte Olsen, Jon Georg Dale, Hans Arild Grøndahl og Lars-Erik Undrum.
Last ned bilde

Om Matmerk

Matmerk
Matmerk
Tollbugt. 32
0157 Oslo

24 14 83 00http://www.matmerk.no/

Matmerk er en uavhengig stiftelse og vårt formål er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon. Dette gjør vi gjennom å arbeide med kvalitetsstyring og kompetanseutvikling i norsk matproduksjon og synliggjøre opprinnelse og kvalitet på norske matprodukter. 

Våre kjerneområder er merkeordningene Nyt Norge, Spesialitet og Beskyttet Betegenelse. Vi har også ansvar for Kvalitetsystemet i landbruket og Inn på tunet.

Følg saker fra Matmerk

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Matmerk på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Matmerk

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom