Sector Alarm

Har du sjekket brannsikringen på hytta?

Del

Det er sol, sommer og late dager. Mange lar humla suse og glemmer å sjekke brannsikringen på hytta. Brannsikring kan redde liv og bør være minst like viktig på hytta som hjemme.

Sjekk brannsikringen

Uansett om du eier eller leier fritidsboligen anbefaler vi en sjekk av røykvarsleren og av slukkeutstyret. Ta grep og sjekk at røykvarsleren og slukkemiddelet på hytta er i orden. Brannsikring er eiers ansvar, men det kan være smart å tenke på at noen utleiere slurver med brannsikringen, sier Kommunikasjonssjef i Sector Alarm Sissel Eckblad

Mange hytter ligger langt fra nærmeste brannstasjon og tidlig varsling er derfor helt avgjørende hvis uhellet først er ute. Men det nytter ikke å ha røykvarsler og slukkemiddel hvis det ikke fungerer.

I følge Brannvernforeningen rykker brannvesenet ut til over 100 hyttebranner i året og de fleste branner skyldes menneskelig adferd som glemsel, uoppmerksomhet, uforsiktighet, slurv og mangel på kunnskap.

I 2016 kom det nye krav til brannsikring som også gjelder for fritidsboliger. Alle boliger skal nå ha en brannvarsler per etasje. Det er også et krav om at alarmen skal kunne høres tydelig på oppholdsrom og soverom når alle dører er lukket.*

Mange hytteeiere har nok gode rutiner når det gjelder brannsikring, men vi vet at rundt 20 000 nordmenn blir nye hytteeier i løpet av et år, og for dem er det viktig å få seg gode rutiner helt fra starten.

-Vi har laget en sjekkliste for en brannsikker hytteferie, og jeg anbefaler alle å henge listen et synlig sted i hytta slik at alle som benytter hytta kan finne den, avslutter Sissel Eckblad i Sector Alarm.

  

Sector Alarms tips for brannsikker hytteferie:

 • Sjekk røykvarsleren og slukkeutstyret
 • Fjern brennbare materialer som ligger i nærheten av peisen
 • Forlat aldri komfyren under matlaging
 • Sjekk at komfyr, vaskemaskin og tørketrommel er slått av
 • Sjekk at levende lys er slukket
 • Sjekk at ingen varmeovner er tildekket
 • Undersøk om det er svimerker eller sterk varmegang i sikringsskap
 • Se etter svimerker i ledninger, støpsler, kontakter og lamper
 • Slukk levende lys når du forlater rommet
 • Ha brannøvelser med barna i familien
 • Anskaff en boligalarm med brannvarsling koblet til en alarmstasjon

http://www.sectoralarm.no/landing/brannsikringstips/

*http://www.dsb.no/no/Ansvarsomrader/Brannvern/Fastsettelse-av-forskrift-om-brannforebygging/

Kontakter

Bilder

Om Sector Alarm

Sector Alarm
Sector Alarm
Postboks 113 Grefsen
0409 Oslo

915 03033http://www.sectoralarm.no

Sector Alarm er et norsk konsern i sterk vekst og hadde i 2016 en omsetning på nesten 2 milliarder. Selskapet ble etablert i 1995 og er i dag en av de ledende aktørene i Europa. Sector Alarm leverer trygghet til sine kunder gjennom alarmløsninger til boliger og bedrifter. Selskapet har mer enn 510.000 kunder og over 1.700 medarbeidere i Norge, Sverige, Spania, Finland og Irland. I Norge har selskapet 175.000 kunder og 600 medarbeidere. Både medarbeidere og kunder er i fokus hos oss, noe våre klimaundersøkelser og de mange prisene vi har mottatt for beste kundeservice bekrefter.

Følg saker fra Sector Alarm

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Sector Alarm på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Sector Alarm

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom