Egmont Publishing

Hanne Sigbjørnsen aka TegneHanne ble tildelt Pondus-prisen 2015!

Del

Hanne Sigbjørnsen har lenge blogget i tegneserieform, og i år kom serien hennes, TegneHanne, ut i bokform. Første opplaget av boken er allerede utsolgt, andre opplag er på vei, og denne uken ble hun tildelt Pondus-prisen på hele 100 000 kroner.

– Hanne Sigbjørnsen får Pondus-prisen fordi serien hennes er dritbra, sa redaksjonssjef Tormod Løkling da han delte ut Pondus-prisen på Pondus´ jubileumsfest i Bergen. 

Sigbjørnsen takket for prisen og trakk spesielt fram Pondus-skaper Frode Øverli. 

– Du er en pioner som norsk serieskaper, jeg tror ingen i Norge hadde laget serier hvis det ikke hadde vært for deg. 

Frode Øverli har tegnet Pondus-serien i hele 20 år, og i kjølvannet av Pondus-suksessen har det dukket opp mange og varierte norske serieskapere. 

Pondus-prisen har blitt delt ut siden 2010. De tidligere vinnerne har vært: 
2010 - Børge Lund for LUNCH
2011 - Øyvind Sagåsen for Radio Gaga
2012 - Nils Axle Kanten for Hjalmar og Firekanta
2013 - Steffen Kverneland for Munch
2014 - Ronald Kabíček, Endre Skandfer og Bjarte Agdestein for Krüger & Krogh. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om Egmont Publishing

Egmont Publishing
Egmont Publishing
Nydalsveien 12
0441 Oslo

+47 22 77 20 00http://www.egmont.no

Egmont Publishing er Norges største utgiver av blader, magasiner, tegneserier og digitale tjenester til voksne, barn og unge. Selskapet har også investeringer i e-handel og digitalbyråer, og utgir over hundre kjente merkevarer. Egmont Publishing er en del av Egmont - et av Nordens største mediekonsern med 6600 ansatte og aktivitet i 30 land. Vårt motte We bring stories to life har sterke publisistiske verdier. Egmont står bak mer enn 700 magasiner, tegneserier, Klikk.no, TV 2, Nordisk Film, kinodrift, samt flere deleide selskaper. Egmont er en stiftelse som årlig deler ut over 100 millioner kroner til et bedre liv for barn og unge.

Følg saker fra Egmont Publishing

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Egmont Publishing på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Egmont Publishing

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom