NITO - Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon

Hanne Marit Henriksen fra Nordland er valgt inn i NITOs hovedstyre

Del

- Vi er midt i et digitalt skifte som gir ingeniørene store muligheter for virkelig å vise fram deres kunnskaper, sier Hanne Marit Henriksen.

NITO er Norges største organisasjon for ingeniører og teknologer med bachelor, master og høyere grad: Over 88.000 medlemmer.

Kontaktinformasjon, Hanne Marit Henriksen: 97141768

Aktiv i NITO

For tiden jobber Hanne Marit Henriksen som avdelingsingeniør ved SINTEF Molab AS med arbeidssted i Mo i Rana. Selv er hun født og oppvokst i Mo i Rana.

Som student meldte Henriksen seg inn i NITO Studentene, og har siden den gang vært aktiv i NITO.

- I 2010 ble jeg medlem av avdelingsstyret i NITO Nordland, og fra 2013 – 2015 var jeg nestleder i avdelingen. Fra 2015 og til dags dato er jeg leder av avdelingsstyret i NITO Norland. I 2016 dannet vi Lederforum NITO Nord, og her sitter jeg som nestleder.

- Jeg har gjennom styrearbeidet tilegnet meg masse kunnskap om NITO og fått deltatt på kurs, både lokalt og sentralt. I tillegg har jeg blitt kjent med mange inspirerende mennesker som har lært meg masse om organisasjonslivet.

Vil kjempe for medlemmenes rettigheter

Henriksen peker på at det skjer store omveltninger i dagens arbeidsliv, og disse omveltningene vil hun være med på å påvirke.

- Det er ekstra viktig at vi som organisasjon blir enda mer synlige gjennom den politikken vi driver. Vi har mange flinke tillitsvalgte rundt om i landet. Det er derfor viktig at disse blir godt ivaretatt, og at vi klarer å få enda flere med på NITO-laget. I tillegg er det viktig at vi får studenter til å velge ingeniørutdanninger. De skal være med på å utvikle framtidens teknologi.

Ifølge Henriksen er det viktig å ivareta den gode organisasjonsgraden i Norge.

- Den største utfordringen blir nok å beholde og videreutvikle den organisasjonsgraden vi nå har. Det er ekstra viktig at vi tar vare på den nordiske modellen (trepartssamarbeidet). Da bevarer vi det gode samarbeidet, der innflytelse og medbestemmelse står sentralt.

- Vi må gå foran

Henriksen oppfordrer alle ingeniører i Norge til å være medlem av NITO, og det er ikke uten grunn.

- Vi går foran, vi byr oss og vi har kunnskapen. Hos oss er alle like viktige uansett hvilken situasjon man står i. Vi legger til rette for nettverksbygging, kompetanseheving og gir trygget gjennom å aktivt inkludere våre medlemmer. NITO jobber aktivt for at medlemmene våre skal komme best mulig ut av eksempelvis omorganiseringer, nedbemanning og lønnsforhandlinger.

Kontakter

Bilder

Om NITO - Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon

NITO - Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon
NITO - Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon
Støperigata 1
0119 Oslo

http://www.nito.no

NITO er Norges største organisasjon for ingeniører og teknologer med over 88 000 medlemmer. NITO organiserer ingeniører og teknologer med høgskole-/universitetsutdanning eller tilsvarende kompetanse.

Følg saker fra NITO - Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NITO - Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra NITO - Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom