Tysklands Nasjonale Turistkontor

Halvårstall for innkommende turisme i Tyskland viser strålende resultat: +5%

Del

I første halvår av 2015 steg Tysklands innkommende turisme med 1,6 millioner tilreisende. Foreløpige tall fra Statistisches Bundesamt viser at det fra januar til utgangen av juni overnattet 34,4 millioner utlendinger på steder med mer enn ti sengeplasser – en tilvekst på fem prosent i forhold til samme tidsrom i 2014. Det spesielt gode resultatet for juni (pluss syv prosent) ga halvårsregnskapet en kraftig oppsving.

Berlin regjeringskvarter, Foto: Gianluca Santoni, (c) GNTO
Berlin regjeringskvarter, Foto: Gianluca Santoni, (c) GNTO

Bergen / Frankfurt am Main, 20.08.2015: I første halvår av 2015 steg Tysklands innkommende turisme med 1,6 millioner tilreisende. Foreløpige tall fra Statistisches Bundesamt viser at det fra januar til utgangen av juni overnattet 34,4 millioner utlendinger på steder med mer enn ti sengeplasser – en tilvekst på fem prosent i forhold til samme tidsrom i 2014. Det spesielt gode resultatet for juni (pluss syv prosent) ga halvårsregnskapet en kraftig oppsving.

Petra Hedorfer, styreleder i Deutsche Zentrale für Tourismus e.V. (Tysklands nasjonale turistkontor), sier om utviklingen: «Tysk Incoming er vokst betydelig også etter rekordåret 2014. Tross midlertidige og til tider vanskelige innsparinger og rammebetingelser, holder Tyskland Incoming seg godt over gjennomsnittet i Europa. Dette ble dokumentert av European Travel Commission allerede fire måneder inne i dette året, da Tyskland kom best ut blant de sterkest voksende reisemålene.»

Nedgang i norske overnattingstall

«Dessverre er halvårsresultatet sett fra norsk synsvinkel litt mindre positivt. Fra januar og ut juni gikk antallet reisende ned med -1,8 prosent,» uttaler turistsjef Sabine Koch ved Tysklands turistkontor i Norge. «Sammenlignet med 2013 er det nå 20% færre direkteflygninger mellom Norge og Tyskland hver uke. Likevel er tilbakegangen når det gjelder norske overnattingsgjester, kun -1,8 prosent. Dette viser med all ønskelig tydelighet at nordmenn setter pris på reiselandet Tyskland, selv om turen dit kan bli litt mer tidkrevende. Det gleder meg enormt, for jeg er overbevist om at hver eneste feriegjest får lønn for strevet når de først er kommet frem. Som mangfoldig reiseland har Tyskland noe å by hver eneste en som kommer på besøk.»

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Berlin regjeringskvarter, Foto: Gianluca Santoni, (c) GNTO
Berlin regjeringskvarter, Foto: Gianluca Santoni, (c) GNTO
Last ned bilde

Lenker

Om Tysklands Nasjonale Turistkontor

Tysklands Nasjonale Turistkontor
Tysklands Nasjonale Turistkontor
Riplegården 9
5161 Bergen

+47 483 41 105http://www.germany.travel/no
Tysklands Nasjonale Turistkontor er Tysklands nasjonale hovedsentral for turisme, med hovedkontor i Frankfurt am Main. Det representerer Tyskland på vegne av det tyske nærings- og energidepartementet (Bundesministerium für Wirtschaft und Energie, BMWi) og mottar offentlig støtte etter vedtak i Bundestag. Tysklands turistkontor utvikler og kommuniserer strategier og produkter som skal ytterligere fremme tyske reisemåls positive image i utlandet og øke turismen til Tyskland. Turistkontoret er representert i 30 land over hele verden. Du finner mer informasjon i vårt online-pressesenter under www.germany.travel/presse.

Følg saker fra Tysklands Nasjonale Turistkontor

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Tysklands Nasjonale Turistkontor på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Tysklands Nasjonale Turistkontor

5 Reisetipps for vinterferien i Tyskland10.2.2016 13:11Pressemelding

Vinterferien nærmer seg og i Tyskland finner du opplevelser uten å reise langt. Har ungene det gøy, innebærer ikke det at voksne ikke har ferie. Museum für Naturkunde (naturkunde-museet) i Berlin er like spennende for alle. Der er en ekte Tyrannosaurus Rex sjelett en av de nyeste hovedattraksjonene. En snau times kjøretur videre sørover venter sydhavsøyer og sandstrender på Tropical Islands – herlig for badeengler i alle aldre. Enda lengre sør – i Dresden – vil et besøk i Panometer gi besteforeldre, så vel som barnebarn, sterke inntrykk av det som skjedde under annen verdenskrig… I Hamburg, rett ved jernbanestasjonen, vises verker av den danske gullalder-maleren C.W. Eckersberg i nyrenoverte Hamburger Kunsthalle. Fint med en stopp der før ferden fortsetter til naturopplevelser i Harz, rundt sagnomsuste Blokksberg. Der kryr det av skiløpere i vinterstid – og av vandrere og hekser.

Avspark for kampanje "Fascinerende naturferie i Tyskland"5.1.2016 09:00Pressemelding

«Fascinerende naturferie i Tyskland» er DZTs – Deutsche Zentrale für Tourismus e.V – sin temakampanje for 2016. Den ligger allerede online. I sentrum for DZTs verdenomspennende markeds- og salgsfremstøt står de vel 130 nasjonale naturperlene i Tyskland: 16 nasjonalparker, over 100 naturparker og 15 UNESCO-biosfærereservater. For å synliggjøre mangfoldet presenterer DZT 16 utvalgte høydepunkter blant naturlandskapene. «Fascinerende naturferie i Tyskland» satser som online-kampanje hovedsakelig på digitale kommunikasjonsformer. Basis er det utvidede innholdet rundt tema natur, som kan ses på www.germany.travel/natur.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom