Matmerk

Håkon Mageli ny styreleder i Matmerk

Del

– Jeg er stolt over å bli valgt til ny styreleder i Matmerk, og gleder meg til å samarbeide med alle som ønsker å styrke verdikjeden for norsk mat, sier Håkon Mageli.

Mageli ble enstemmig innstilt av valgkomiteen og valgt til ny styreleder på Matmerks styremøtet den 8.desember. Han tar over etter Per Roskifte fra Norgesgruppen fra 1. Januar 2016. 

Håkon Mageli er konserndirektør for kommunikasjon og Corporate Affairs i Orkla. Han er utdannet siviløkonom fra Handelshøyskolen BI, har vært journalist i Dagens Næringsliv og har vært i Orkla siden 1991. 

I tillegg til Mageli som ny styreleder, ble også Eivind Haalien, produktgruppesjef for lokalmat og spesialiteter i Norgesgruppen, valgt inn i styret. 

– Å ha et styre som representerer hele verdikjeden er helt unikt, og danner et sterkt fundament for norsk mat og norsk matkultur, sier adm. dir Nina Sundqvist i Matmerk.

Det nye styret består av:
Styreleder Håkon Mageli, Orkla
Nestleder Merete Furuberg - Norges Bonde og Småbrukarlag (gjenvalg)
Kari Redse Håskjold - Nortura  (ikke på valg)
Trond Reierstad - Tine (gjenvalg)
Eivind Haalien, Norgesgruppen (ny)
Bjørn Ringstad - Tind Spekemat  (ikke på valg)
Bjørn Gimming - Norges Bondelag (ikke på valg)
Geir Jostein Dyngeseth - COOP (ikke på valg)
Greta Hardal - Matmerk (ikke på valg) 

Valgkomiteen
Leder Kristin Orlund, Landbruks- og matdepartementet
Ingvill Størksen, Hovedorganisasjonen Virke
Ola Hedstein, Norsk Landbrukssamvirke
Eli Reistad, Norges Bondelag og Norsk Bonde- og Småbrukarlag
Gaute Lenvik, NHO Mat og Landbruk

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Matmerk

Matmerk
Matmerk
Tollbugt. 32
0157 Oslo

24 14 83 00http://www.matmerk.no/

Matmerk er en uavhengig stiftelse og vårt formål er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon. Dette gjør vi gjennom å arbeide med kvalitetsstyring og kompetanseutvikling i norsk matproduksjon og synliggjøre opprinnelse og kvalitet på norske matprodukter. 

Våre kjerneområder er merkeordningene Nyt Norge, Spesialitet og Beskyttet Betegenelse. Vi har også ansvar for Kvalitetsystemet i landbruket og Inn på tunet.

Følg saker fra Matmerk

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Matmerk på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Matmerk

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom