Hæren

Hæren er samvirke

Del

Det er høytid når Hæren skal takke en sjef for godt utført vakt, samtidig som man skal hilse den nye sjefen velkommen. I dag overtok generalmajor Odin Johannessen som ny Generalinspektør for Hæren.

Det var noe elektrisk over Rusta leir på Bardufoss tirsdag den 6. oktober 2015. Leiren badet i klar høstsol og toppene var kledd i hvitt for å feire anledningen. Rammene var flotte og blant gjestene var både lokale politikere, representanter for Forsvarets avdelinger og flere ambassader i Oslo.

Forsvarssjef admiral Haakon Bruun-Hanssen var selv til stede for å takke av den avtroppende generalinspektøren og å sette inn den nye. Samtidig tok han seg tid til å inspisere paradestyrkene fra alle Hærens avdelinger som stod oppstilt i høstsola på Bardufoss. Før Hærens Sersjantmajor avleverte seremoniflagget til generalmajor Rune Jakobsen for siste gang sa Forsvarssjefen at han var imponert over den jobben Rune Jakobsen hadde gjort, spesielt innenfor det å ha fokus på operativ evne og tilgjengelighet.

  • Han er ansvarsfull, reflektert og tar gode avgjørelser. De siste årene har han ledet Hæren som generalinspektør på en utmerket måte, sa Bruun-Hanssen under sjefsskiftet på Bardufoss.

Deretter kunne admiralen kalle frem den nye Generalinspektøren for Hæren, generalmajor Odin Johannessen. Det er kun fire dager siden beordringen av Johannessen kom i statsråd og han har bare så vidt rukket å bli vant til tanken om at han skal bli ny generalinspektør. Allikevel er generalmajoren i sitt vanlige gode humør, som Hæren kjenner så godt fra den tiden Johannessen var sjef for Brigade Nord. Forsvarssjefen la i sin introduksjon vekt på at den nye generalinspektøren er en offiser som med sin brede erfaring fra hele Forsvaret, vil være rette mann til å føre Hæren videre.

  • Odin Johannessen har svært relevant erfaring på alle nivåer i Forsvaret og ikke minst i Hæren, nasjonalt som internasjonalt. Generalmajoren har meningers mot og nyter stor respekt i Hæren og Forsvaret, sa forsvarssjef, admiral Haakon Bruun-Hanssen.

Det var en glad, men alvorstynget ny generalinspektør som talte til troppene umiddelbart etter at Forsvarssjefen hadde forlatt paradeplassen i Rusta leir. Først takket han sin forgjenger for godt utført vakt. Deretter henvendte han seg til Hæren med et tydelig budskap om samarbeid og refleksjon.

  • Hæren er samvirke og samvirke er alt, sa generalmajor Odin Johannessen under innsettingstalen sin på Bardufoss den 6.oktober.

Den nye generalinspektøren understreket også viktigheten av respekt, for hverandre, mangfoldet og den enkelte. Samtidig talte han for å opprettholde og videreutvikle en faglig og verdibasert standard. Deretter samlet alle de fremmotte seg i den nye messa i Rusta leir, til en høytidelig lunch for de to generalinspektørene – den forhenværende og den nåværende.

Kort tid etter seremonien dro Forsvarssjefen og generalmajor Rune Jakobsen videre for å rekke sjefsskiftet i Bodø den 7.oktober. Hæren takker generalmajor Rune Jakobsen for 35 flotte år og ønsker ham lykke til videre i gjerningen som sjef for Forsvarets operative hovedkvarter i Bodø.


Tekst: Aleksander Jankov, oberstløytnant, Hæren

Nøkkelord

Kontakter

Om Hæren

Hæren
Hæren
Hærstaben, Rusta leir
9325 Bardufoss

+47 03003https://forsvaret.no/hæren

Følg saker fra Hæren

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Hæren på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Hæren

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom