Bedriftsforbundet

«Gründerfradrag» vil gi flere arbeidsplasser!

Del

–Vi er kjempefornøyd med at regjeringen nå kommer med et «gründerfradrag» i revidert nasjonalbudsjett. En ordning som gir skattefradrag når man investerer i nye bedrifter, er et svært viktig tiltak som vi har jobbet for lenge. Forhåpentligvis vil dette bidra til å vri investeringene i større grad fra eiendom og over til bedrifter, sier leder i Bedriftsforbundet, Olaf Thommessen

Ordningen kalles KapitalFunn, og var et av kravene Venstre fikk gjennomslag for i budsjettforhandlingene for 2016. Etter at statsbudsjettet for 2017 kom i fjor høst ville regjeringen utrede forslaget mer, men Venstre fikk til slutt Høyre og Frp med seg på Stortinget slik at forslaget nå ligger på bordet i revidert budsjett.

– Det må bli mer lønnsomt å investere i bedrifter og dette tiltaket tror vi vil komme godt med når de nye bedriftene skal gjennom den såkalte «dødens dal», som er de fem første årene av bedriftens levetid, sier han og minner om at bare én av fire nye bedrifter har overlevd etter fem år.

Bedriftsforbundet skulle imidlertid ønske at det ikke fulgte så mange forbehold med ordningen som nå foreslås.

-Ordningen vil ikke gjelde dem som investerer i egen virksomhet. Det vil ikke bli gitt fradrag dersom investorer er eller har vært aksjonærer, eller tilsatt i selskapet, eller dersom investor blir tilsatt i løpet av eiertiden på tre år. For Bedriftsforbundet er det viktig med aktive eiere. Da må det lønne seg å investere i egen virksomhet, sier Thommesen.

Nye tall fra SNB viser samtidig at det nå er klare tegn på at det skapes stadig flere nye bedrifter i «olje-fylkene».

– Det er gledelig at de fylkene som er hardest rammet av fall i oljeprisen får et løft i antall nyetablerte, sier Olaf Thommessen i Bedriftsforbundet.

Han har merket seg nye tall som viser at det på Sør- og Vestlandet og i Trøndelag ble skapt langt flere nye bedrifter i fjor enn tidligere, og disse regionene havnet i fjor på topp i landet over hvor det ble startet flest nye bedrifter.

-Nå håper vi i Bedriftsforbundet at «KapitalFunn» vil bidra til enda flere nyetableringer over hele landet, sier administrerende direktør i Bedriftsforbundet, Olaf Thommesen.

Kontakter

Om Bedriftsforbundet

Bedriftsforbundet
Bedriftsforbundet
Rådhusgata 5B
0151 Oslo

23 35 70 10http://www.bedriftsforbundet.no

Bedriftsforbundet har ca. 4 000 medlemmer over hele landet. Våre medlemsbedrifter spenner over de fleste bransjer, hvor bygg/anlegg, varehandel, industri og faglig-teknisk tjenesteyting utgjør de største. Flertallet av medlemsbedriftene er små og mellomstore bedrifter, og ca. halvparten har inntil fem ansatte. Bedriftene sysselsetter i overkant av 25 000 arbeidsplasser. Vi får stadig nye medlemmer og det styrker vår gjennomslagskraft overfor politikerne.

Følg saker fra Bedriftsforbundet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Bedriftsforbundet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Bedriftsforbundet

Joachim Dagenborg (38) blir ny kommunikasjonssjef for Bedriftsforbundet2.5.2018 10:30Pressemelding

Bedriftsforbundet med leder Olaf Thommessen i spissen gjennomførte større endinger i organisasjonen i fjor, og har de siste månedene fått om bord flere dyktige medarbeidere for å fremme arbeidet for små og mellomstore bedrifter i Norge. Nå får de også med Joachim Dagenborg på laget, for å ytterligere styrke satsingen på kommunikasjon. Han kommer fra stillingen som journalist i Reuters.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom