NAF

Gruer du deg til bilkøen? Spør sjefen om fleksitid!

Del

Halvparten av alle nordmenn vil bruke fleksibel arbeidstid for å unngå bilkø, viser en undersøkelse NAF har gjennomført. – Start høsten med å spørre sjefen om fleksitid. Dersom jobbtrafikken blir mer spredd i tid, frigjøres plass og køene blir redusert, sier Inger Elisabeth Sagedal, kommunikasjonssjef i NAF.

I følge samme undersøkelse har du et godt argument overfor sjefen for å flekse mer i arbeidshverdagen. Sju av ti spurte mener de blir mer produktive på jobben med fleksibel arbeidstid.

- Fleksibel arbeidstid er en vinn-vinn situasjon, i følge folk. Går det raskere å komme seg til og fra jobb, får vi gjort mer, sier Sagedal. - Mange yrker kan legge opp til mer fleksibel arbeidstid. Hver av oss kan få sjefen til å tenke i nye baner og bryte faste mønstre, mener hun.

Mindre kø på veiene er ikke bare positivt for de som er avhengige av bilen i hverdagsreisen. Det vil også gjøre at kollektivtrafikken mange steder kommer raskere frem. Syklister vil også få bedre plass og ikke minst økt trygghet.

- Målet er selvsagt å få flest over på kollektivtransport og sykkel, men mange er fortsatt avhengige av bilen. Spres trafikken, vil alle trafikanter få en bedre, sikrere og mindre stressende hverdagsreise, avslutter Inger Elisabeth Sagedal.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om NAF

NAF
NAF
Østensjøveien 14
0609 Oslo

08505http://www.naf.no

Hver tiende nordmann og 25 prosent av alle personbileiere er medlem i NAF. Dette gjør oss til Nordens største interesse- og forbrukerorganisasjon med over 500 000 medlemmer. Organisasjonen er landsomfattende med 71 lokalavdelinger, 360 ansatt og ca. 2000 frivillige. NAF er en engasjert og markant samfunnsaktør som arbeider aktivt for at norske trafikanter skal kunne reise sikkert, effektivt og miljøvennlig. NAFs virksomhet omfatter kontroll og testing av biler ved 44 NAF-sentre, trafikkopplæring, veihjelp, reise, handel, juridisk bistand og forbrukerrådgivning m.m. Etter avtale med Vegdirektoratet driver NAF 27 øvingsbaner i Norge.

Følg saker fra NAF

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NAF på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra NAF

Ny digital reisetjeneste fra NAF: - Vi tar veiboken inn i fremtiden3.7.2018 07:30Pressemelding

62% av nordmenn ferierer i Norge - nå har NAF laget en tjeneste for å gjøre Norgesferien enda bedre. “NAF Lokale opplevelser” er en ny digital reisetjeneste som skal øke reiseopplevelsen langs norske veier, og vitalisere lokalsamfunnene. - Vi ønsker å få flere til å velge norgesferie, og når de gjør det skal de få de beste, lokale tipsene, sier kommunikasjonsrådgiver i NAF, Ann Cathrin Andersen.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom