TINE SA

Grove sveler ble en hit på 17.mai

Del

Karlsrud skole ga elever, lærere og foreldre en god start på årets nasjonaldag. TINE Smart Idrettsmat sto på frokostmenyen, og ga energi til å holde hele dagen. Arrangementskomiteen angrer ikke på at de gjorde et litt utradisjonelt valg.

Smartere 17.mai-mat
Smartere 17.mai-mat

– Å starte dagen med påsmurte baguetter, grove sveler og oppkuttet frukt, fremfor kakene vi vanligvis har satt på bordet helt fra morgenen av, ble en stor suksess. Både små og store satte pris på å få en god start på 17.mai. Is og kaker ble det uansett nok av ut over dagen, så å ha noe solid i magen fra start er bare positivt, sier Linn-Jeanette Dyrhoff i arrangementskomiteen.

Grove vafler og sveler ble servert gjennom hele dagen, og da siste vaffelplate ble solgt, hadde de frivillige stekt om lag 400 vafler og sveler. Også smoothies, oppskåret frukt og påsmurte baguetter med ost og skinke stod på menyen på nasjonaldagen. Grove sveler og smoothies var blant bestselgerne gjennom hele dagen, noe som vitner om et populært tiltak.

Kø foran frokostbordet Allerede fra 07.30 ble det servert frokost på Karlsrud skole, og blant de fremmøtte var det mange som inntok 17. mai-frokost på skolen for første gang. Elevene som skulle ned til sentrum for å gå i barnetoget foran Slottet, kunne dermed sikre seg et godt grunnlag for å holde koken hele dagen.

De minste – som tradisjonelt setter aller størst pris på 17.mai-isen – ga de grove svelene tommel opp. Maja i klasse 5B håper de blir servert neste år også.

– Det beste jeg spiste på 17. mai var sjokoladekake og sveler, smiler Maja.

Dagen forløp ellers «som normalt» på Karlsrud skole, og både pølser, is og morsomme leker for barna var en del av nasjonaldagsfeiringen.

Serverer gjerne enda flere neste år Nina Elvestad er prosjektleder i TINE, og jobber blant annet med Smart Idrettsmat. Hun vil gjerne være med på å gi flere skoler en god start på nasjonaldagen neste år.

– Produktene i Smart Idrettsmat-porteføljen vår er et populært supplement i serveringen på idrettsarrangementer over hele landet. Målet er at lag og foreninger skal kunne tilby et bredt og variert utvalg av varer til sine deltakere og til publikum, og at det skal være enkelt og greit å bestille. At Smart Idrettsmat-konseptet også brukes på for eksempel 17.mai-arrangementer slik som på Karlsrud er helt supert, og vi hjelper gjerne flere arrangementskomiteer med det samme neste år, sier hun.

Bilder

Smartere 17.mai-mat
Smartere 17.mai-mat
Last ned bilde

Om TINE SA

TINE SA
TINE SA
Lakkegata 23
0187 Oslo

03080http://www.tine.no

TINE SA er et næringsmiddelkonsern som foredler rene og naturlige råvarer til god og sunn mat. Morselskapet TINE SA er et samvirkeselskap som eies av melkeprodusenter som leverer melk til selskapet. På den måten skaper TINE verdier i et nært samspill mellom norsk natur, landbruk og marked.

Følg saker fra TINE SA

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra TINE SA på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra TINE SA

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom