Fineart

Gro Mukta Holter // PUST - maleri og papirarbeider, Galleri Fineart 16.- 26. november 2017

Del

Galleri Fineart har igjen gleden av å presentere en separatutstilling med den folkekjære kunstneren Gro Mukta Holter. Åpning torsdag 16.november kl. 18:00. Utstillingen åpnes av skuespiller Iselin Shumba. Dans ved Sigrid Vik.

Utstillingen Pust handler om de basale tingene i verden, som å puste og å leve.  Gro Mukta Holter arbeider innenfor et figurativt formspråk hvor tegningen er sentral.  Likevel har verkene noe nærmest utenomjordisk og svevende over seg.  Fargeskalaene understreker hennes feminine og poetiske tilnærming med en vakker palett av pastell ispedd overraskende neonfarger. Hun tar utgangspunkt i hverdagslige situasjoner, gjerne kombinert med elementer fra biologi og botanikk. 

Kunstneren henter inspirasjon fra japansk magisk realisme, naturen, bevegelse og de nære ting. Som hvordan lyset siles gjennom trekronene, en båts duving på stille hav, rytmer, klanger, mennesker i relasjoner, men også den uendelige stillheten. Et gjennomgående motiv i Holters billedunivers er det sovende barnet. " Roen og tilstanden av det å "bare være", som jo er en naturlig del av barns kroppsspråk, oppfatter jeg som veldig sårbart og utrolig vakkert", sier Gro Mukta Holter.  

Holter er opptatt av kroppens mekanismer - derav utstillingens tittel, Pust. Fra vi trekker vårt første til vårt siste åndedrag er kroppens bevegelser, våre handlinger og beslutninger i livet med på å påvirke pusten og omvendt. Med bakgrunn som danser vet Holter hvor viktig pusten er. Dansen og rytmen har hun tatt med seg inn i sitt billedunivers.  Dans er pust satt i system, og for meg er det å male det samme som å puste, sier kunstneren.  I samarbeid med danser Sigrid Vik har Holter laget en liten film som vil bli vist på utstillingen.  Pust inneholder rundt 30 malerier og et lite utvalg papirarbeider.  

Gro Mukta Holters arbeider har unik fortellerstemme som berører et bredt publikum idet verkene hennes formilder det nære og menneskelige som vi alle kjenner oss igjen i. Hun opplever daglig tilbakemeldinger på mail, sosiale medier og til og med brev fra mennesker i alle aldre som blir beveget og rørt av hennes bildeunivers. 

Holter er innkjøpt av en rekke offentlige institusjoner og private samlere og har mottatt Statens Kunstnerstipend og Oslo Kommunes kunst og kultur-stipend. Hun har utviklet prisvinnende kunst-designprosjekter internasjonalt og har opparbeidet seg et stort publikum på den nasjonale og internasjonale kunstscene de siste ti årene. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om Fineart

Fineart
Fineart
Filipstad Brygge 2
0252 Oslo

22 01 24 20http://www.fineart.no

Fineart AS er gjennom nettsiden fineart.no og Galleri Fineart på Tjuvholmen, Nordens største portal for presentasjon, formidling og salg av kunst.

Selskapet omsetter for 50 millioner kroner per år, og har over 300.000 registrerte brukere på nettstedet og har over 120 000 besøk hver måned fra over 55.000 unike besøkende. Vi formidler hovedsakelig mest grafikk, men også maleri, skulptur, bøker, glasskunst, kunsthåndverk og tekstil. Fra 2004 frem til i dag har selskapet også snudd fra å være et auksjonshus for kunst på nett, til å bli et komplett kunsthus og galleri der mer en 50 % av omsetningen kommer fra fastprissalg.

Følg saker fra Fineart

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Fineart på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Fineart

Stolte og begeistret presentere Galleri Fineart utstillingen "Save Me." Torsdag 8. november fylles galleriet med helter og skurker fra Eivind Blakers tegneserieverden.5.11.2018 13:19:36Pressemelding

Eivind Blaker er sterkt influert av amerikansk kultur fra han som barn ble sugd inn i en tegnet verden av helter og antihelter via tv, film og tegneserier fra bladkiosken hjemme på Stathelle. Da som nå, var han mest opptatt av det visuelle og han har alltid ønsket å forsterke uttrykket og gi det tegnede mediet enda mer liv!

Ektepar jubilerer og debuterer: Vil la kunsten vise vei i miljøspørsmålet9.10.2018 11:05:43Pressemelding

Kunstneren Gunilla Holm Platou og ektemannen Eivind Stoud Platou deler et brennende engasjement for miljøet, og bruker verdens miljøutfordringer som katalysator for kunsten. Håpet er at kunsten kan inspirere flere til å gjøre de riktige valgene i hverdagen. Torsdag 11. oktober åpner den felles utstillingen «KURIOSA», som markerer Gunillas 15 år som kunstner, og ektemannens debut som kunstner hos Galleri Fineart på Tjuvholmen.

Fly Away - Pushwagner / Galleri Fineart 13.09 - 14.1012.9.2018 15:43:07Pressemelding

«Jeg sparer gullet til slutt», var ett av Pushwagners mottoer når han samtidig minnet sine medarbeidere om at «Vi er ikke framme enda...». 73 av sine 77 år brukte han på at utvikle sin karakteristiske strek. En strek som speilet en livsreise til mange land og kontinenter, opp- og nedturer, indre og ytre landskap, visjoner og skrekkvisjoner - en strek som skapte en rekke uforglemmelige ikoniske verk som nå henger på utallige vegger, fra Nasjonalmuseet til de mange hjem i Norge.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom