Den Norske Opera & Ballett

Griegs a-mollkonsert og Sjostakovitsj' Leningrad-symfoni

Del

Lørdag 3. november fremfører Operaorkestret Griegs klaverkonsert i a-moll, med pianisten Joseph Moog som solist, og Sjostakovitsj’ mektige symfoni nr.7.

Operaorkestret. Foto: Jörg Wiesner.
Operaorkestret. Foto: Jörg Wiesner.

I år er det 150 år siden Grieg komponerte klaverkonserten, som gjerne blir kalt «et Norge i miniatyr». Konserten hører til standardrepertoaret for de fleste pianister, og tyske Joseph Moog er en av dem som har den på listen.

Moog er født i 1987, og begynte å spille piano som fireåring. Tross sin unge alder har han gitt konserter i en årrekke og har flere cd-utgivelser bak seg. Han har mottatt flere priser, ble kåret til Gramophone Young Artist of the Year i 2015, og ble også Grammy-nominert for konsertinnspillingen sin med Grieg og Moskowski i 2016.

Operaorkestret byr også på Dmitrij Sjostakovitsj' kanskje mest kjente symfoni: nr. 7 i C-dur, også kalt Leningrad-symfonien.

Under 2. verdenskrig var Leningrad beleiret i 900 dager. Sjostakovitsj bodde selv i Leningrad under beleiringen, og det var her han startet arbeidet med sin 7. symfoni. «Jeg lyttet til livet, så det russiske folks kamp, og forsøkte å innprente mitt bilde av deres gjøremål i musikken min», skal komponisten selv ha uttalt. Symfonien regnes fortsatt som en sentral musikalsk hyllest til de millionene av sovjetiske borgere som ofret livet i løpet av invasjonen og okkupasjonen av Sovjetunionen.

Dirigent er 28-årige Ryan Bancroft. Han gikk til topps i den internasjonale Malko-konkurransen i København i år, og har tidligere dirigert orkestre som BBC Scottish Symphony Orchestra, BBC National Orchestra of Wales og Orchestra of the Eighteenth Century.

Nøkkelord

Kontakter

For intervju og mer informasjon, vennligst kontakt kommunikasjonsrådgiver, Camilla Yndestad.
E-post: cy@operaen.no
Tlf: 95751006

Bilder

Operaorkestret. Foto: Jörg Wiesner.
Operaorkestret. Foto: Jörg Wiesner.
Last ned bilde

Lenker

Om Den Norske Opera & Ballett

Den Norske Opera & Ballett
Den Norske Opera & Ballett
Kirsten Flagstads pl. 1
0150 Oslo

21 42 21 21http://www.operaen.no

Den Norske Opera & Ballett er landets største musikk- og scenekunstinstitusjon, og skal presentere opera, ballett og konserter av høyeste kunstnerisk kvalitet. DNO&B består av kompaniene Nasjonalballetten og Nasjonaloperaen, foruten Operaorkestret, Operakoret, Barnekoret og Ballettskolen.

Følg saker fra Den Norske Opera & Ballett

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Den Norske Opera & Ballett på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Den Norske Opera & Ballett

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom