Opplysningskontoret for frukt og grønt

Gresk salat med norske råvarer – det beste fra to verdener

Del

Nordmenn har i mange år hatt Hellas som ett av sine favoritt ferieland, og mange har nok hatt sitt første møte med gresk salat på en strandbar på en gresk øy. Den deilige smaken av solmodne tomater, agurk, fetaost og oliven er en opplevelse.

Når kun det beste er godt nok - gresk salat med norske råvarer.
Når kun det beste er godt nok - gresk salat med norske råvarer.

- Siden den gang har det virkelig skjedd en revolusjon med de norske tomatene. Nå smaker de minst like godt her i landet. Akkurat nå kan vi boltre oss i deilige norske agurker og tomater, som har hatt en fantastisk oppvekst.De er kortreiste og smakfulle og blandet sammen kan de vekke gode ferieminner, sier Gerd Byermoen, kommunikasjonssjef i Opplysningskontoret for frukt og grønt.

Så enkelt lager du gresk salat

Gresk salat kan spises alene som en deilig lunsj, som en forrett eller som tilbehør til grillmaten sammen med tzatziki.

Agurk og tomat er blant de mest populære grønnsakene

Tomat og agurk er to av de mest populære grønnsakene vi har i Norge, bare slått av gulroten. Årsaken til dette kan nok være at de er så anvendelige. Agurk frisker opp brødskiver, det er godt å knaske på som et lite mellommåltid og det er en deilig variant til sitronskiver i drikkevannet.

Ekte agurknyheter

  • Totalt ble det dyrket 17.153 tonn agurker i Norge i 2016
  • Nesten 70 % av det totale forbruket i landet var dyrket i Norge
  • Agurk er den tredje mest brukte grønnsaken i Norge
  • Nordmenn spiser 5 kg. agurk per person pr år
  • Agurk har lavt innhold av fett, og mye kostfiber
  • Det latinske navnet på slangeagurk er Cucumis sativus

Besøk Guren gartneri og se hvordan agurkene vokser og trives.

Finn flere gode tips til deilig grilltilbehørfrukt.no

Nøkkelord

Kontakter

Kommunikasjonssjef Gerd Byermoen, tlf. 952 83 171, e-post: gerd.byermoen@frukt.no

Bilder

Når kun det beste er godt nok - gresk salat med norske råvarer.
Når kun det beste er godt nok - gresk salat med norske råvarer.
Last ned bilde
Norske tomater til gresk salat - når kun det beste er godt nok.
Norske tomater til gresk salat - når kun det beste er godt nok.
Last ned bilde
Norsk slangeagurk - kortreist og leskende.
Norsk slangeagurk - kortreist og leskende.
Last ned bilde

Lenker

Om Opplysningskontoret for frukt og grønt

Opplysningskontoret for frukt og grønt
Opplysningskontoret for frukt og grønt
Håndverksveien 31
1405 LANGHUS

23 24 94 00http://www.frukt.no/

Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å øke forbruket av frisk frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.

Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer eller hvor varene er produsert. Dog ønsker vi å fremheve fordelene ved produksjon av frukt og grønnsaker i Norge. Vår hovedstrategi er å stimulere til økt forbruk av frisk frukt, bær, grønnsaker og poteter ved hjelp av langsiktig holdningspåvirkning.

Matglede, sammen med helse og ernæring står sentralt i vårt budskap. Det er en stor utfordring å få fortalt at et høyt daglig forbruk av frukt og grønnsaker er avgjørende for et sunt levesett. Norske forbrukere i alle aldre er vår viktigste målgruppe.

Følg saker fra Opplysningskontoret for frukt og grønt

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Opplysningskontoret for frukt og grønt

Circle K Økern ble norgesmester i sunn fastfood 201722.9.2017 18:08Pressemelding

Juryen har i sin vurdering av årets finalister lagt vekt på at måltidet eller retten som vinner skal kunne bidra til at forbruker får i seg minst én porsjon av de anbefalte 5 om dagen. I tillegg er konsept og salg viktige faktorer. – Totalbildet av stasjonens konsept, i tillegg til bredt utvalg, god smak og pris, gjør at Circle K Økern tar tittelen som Norgesmester i årets konkurranse, sa kokk Mona Halvorsen under kåringen. Hun har sittet i juryen sammen med ekspert på kundeopplevelse, Anders Åmot, ernæringsfaglig rådgiver hos OFG, Cathrine Øverås Frisvold, og juryformann og direktør i OFG, Guttorm Rebnes.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom