Gresk salat med norske råvarer – det beste fra to verdener
- Siden den gang har det virkelig skjedd en revolusjon med de norske tomatene. Nå smaker de minst like godt her i landet. Akkurat nå kan vi boltre oss i deilige norske agurker og tomater, som har hatt en fantastisk oppvekst.De er kortreiste og smakfulle og blandet sammen kan de vekke gode ferieminner, sier Gerd Byermoen, kommunikasjonssjef i Opplysningskontoret for frukt og grønt.
Så enkelt lager du gresk salat
Gresk salat kan spises alene som en deilig lunsj, som en forrett eller som tilbehør til grillmaten sammen med tzatziki.
Agurk og tomat er blant de mest populære grønnsakene
Tomat og agurk er to av de mest populære grønnsakene vi har i Norge, bare slått av gulroten. Årsaken til dette kan nok være at de er så anvendelige. Agurk frisker opp brødskiver, det er godt å knaske på som et lite mellommåltid og det er en deilig variant til sitronskiver i drikkevannet.
Ekte agurknyheter
- Totalt ble det dyrket 17.153 tonn agurker i Norge i 2016
- Nesten 70 % av det totale forbruket i landet var dyrket i Norge
- Agurk er den tredje mest brukte grønnsaken i Norge
- Nordmenn spiser 5 kg. agurk per person pr år
- Agurk har lavt innhold av fett, og mye kostfiber
- Det latinske navnet på slangeagurk er Cucumis sativus
Besøk Guren gartneri og se hvordan agurkene vokser og trives.
Finn flere gode tips til deilig grilltilbehør på frukt.no
Nøkkelord
Kontakter
Kommunikasjonssjef Gerd Byermoen, tlf. 952 83 171, e-post: gerd.byermoen@frukt.no
Bilder
Lenker
Om Opplysningskontoret for frukt og grønt
Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.
Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Gulrotens dag3.4.2024 11:23:29 CEST | Pressemelding
4. april er den internasjonale gulrotdagen. Gulrot er den grønnsaken vi både produserer mest av i Norge og spiser mest av, den trives godt i det norske klimaet og kan produseres over store deler av landet. Det er tid for å hedre en av våre mest allsidige grønnsaker.
Gode grunner til å spise appelsiner i påsken23.3.2024 08:00:00 CET | Pressemelding
I Norge importerer vi appelsiner hele året, og ifølge OFGs Frukt- og grøntstatistikk 2023 importerte vi hele 32 382 tonn appelsiner. Per nordmann blir dette i gjennomsnitt rundt 30 appelsiner - drøyt seks kilo i året (1). Mange av disse spises i påsken, men hvorfor akkurat da?
Kritisk til priskrig på påskesnop21.3.2024 10:28:53 CET | Pressemelding
Påsken er for mange en tid for å kose seg litt ekstra. Det er priskrig i butikken på påskegodt, og barnas påskeegg skal fylles. Samtidig kan det være greit å være bevisst på hvor mye usunt man skal tillate seg. Holder du igjen en stund til eller er det fulle påskeegg til hele familien allerede nå?
Frukt- og grøntvolumet går ned, men omsetningen i dagligvarebransjen er rekordhøy14.3.2024 10:52:25 CET | Pressemelding
I dag presenterte Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) ferske tall fra rapporten Frukt- og grøntstatistikk 2023. Rapporten viser volumnedgang for frukt og grønt, samtidig som omsetningen i dagligvarebransjen var rekordhøy i 2023. Dyrtid har stor innvirkning og dette er dårlig nytt for folkehelsen.
Nordmenn dropper dietter12.2.2024 08:52:28 CET | Pressemelding
En ny undersøkelse viser at de aller fleste nordmenn dropper dietter til fordel for mer langsiktige endringer i kostholdet.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom