Virke

Grande holder ord – regjeringen ligger likevel langt etter på film

Del

Kulturminister Trine Skei Grande holder ord og retter opp igjen det uforståelige kuttet til filmfondet for norsk film, TV og spill på 16 millioner kroner fra før jul. Likevel ligger regjeringen 18 millioner under nivået fra 2016, noe som gir én færre norsk storfilm hvert år.

Torbjørn Urfjell
Torbjørn Urfjell

-  Det er flott og forventa at regjeringen retter opp det Trine Skei Grande før jul kalte et arbeidsuhell da de kuttet 16 millioner av filmfondet, sier Torbjørn Urfjell, direktør i Virke Produsentforeningen.

Virke Produsentforeningen har gått gjennom bevilgningene til utvikling. Etter at Solberg-regjeringen overtok har regjeringens innsats for norsk film blitt redusert med 54 millioner kroner eller 12%. 

-  På tross av at regjeringen retter opp sitt arbeidsuhell fra før jul, så har den behandla norsk film som salderingspost fra den gikk på i 2013. Vi ser at innsatsen til norsk film er redusert med 12 % etter at Solberg-regjeringen tok over, sier Urfjell.

Bare fra 2016 til nå er det redusert 18 millioner kroner, noe som tilsvarer en film i kategorien Kongens nei eller Askeladden – I Dovregubbens hall, et kutt som har virkning i Norsk Filminstitutts praksis i år. Alternativt kunne støtte til alle norske TV-dramaer eller alle norske dataspill kuttes, mens kuttene altså i dag merkes på den markedsrettede spillefilmen, noe som igjen svekker tilbudet til publikum.

Virke Produsentforeningen merker seg også at regjeringen vurderer om insentivordningen for film skal justeres for å treffe formålet sitt bedre, og er skuffet over at regjeringen ikke går videre med å endre ordningen til en mer forutsigbar regelstyrt ordning.

Kontakter

For ytterligere kommentarer, kontakt
Torbjørn Urfjell
Direktør Virke Produsentforening
E-post: tu@virke.no
Mobil: +47 901 81 476

Bilder

Torbjørn Urfjell
Torbjørn Urfjell
Last ned bilde

Om Virke

Virke
Virke
Henrik Ibsens gate 90
0255 Oslo

22 54 17 00http://www.virke.no

Virke er den ledende hovedorganisasjonen for handels- tjenestenæringen i Norge, og representerer over 21 000 virksomheter. Vi jobber for bedre rammevilkår for våre medlemmer, og et Norge som verdsetter og satser på de som driver virksomhet. 

Følg saker fra Virke

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Virke på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Virke

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom