Google Norge

Google tar deg med til Amazonas

Del

Gjennom Google Earth kan du nå oppleve den fantastiske Amazonas-jungelen.

Amazonas er et mystisk sted veldig langt unna for de aller fleste. Men nå kan du komme deg litt nærmere dette utrolige stedet ved hjelp av Google Earths Voyager-plattform, som vi bruker til å fortelle historier om verden rundt oss. Vi har samarbeidet med lokale krefter som gjennom 11 interaktive fortellinger hjelper oss med å forstå litt mer av Amazonas.

Historiene er fortalt både av folk som kaller Amazonas hjem, og av den anerkjente regissøren Fernando Meirelles. I alt bruker prosjektet ti forskjellige fortellerteknikker, inkludert kart, bilder, video, VR og Street View, som du kan oppleve enten med mobilen eller på desktop.

Inspirert av Surui-stammen

Prosjektet med å fortelle historien om Amazonas ble påbegynt for mer enn ti år siden. I 2007 oppdaget lederen for Surui-stammen, Chief Almir, Google Earth, og forsto umiddelbart at dette var et verktøy som kunne bidra til å øke forståelsen for og bidra til å bevare både skogen og tradisjonene til folkene som bor i den.

Vi jobbet sammen med ham og hans folk for å kartlegge hvordan skogen forandrer seg, markere betydningsfulle områder og steder hvor de har funnet ulovlige hogst- og gruvefelt.

Siden vi først møtte Chief Almir har vi utvidet programmet til å inkludere 30 andre grupper på tvers av hele Brasil, og vi samarbeider med både myndigheter og interesseorganisasjoner.

Amazonas er for alle

Selv om den gigantiske jungelen nesten ligger på andre siden av jorda fra Norge, er vi alle knyttet til Amazonas, enten det er gjennom luften vi puster, maten skogen gir, eller de globale værsystemene den er med på å påvirke:

For eksempel produserer Amazonas 20 prosent av jordas oksygen, hver dag renner 17 milliarder tonn vann fra Amazonas-elven ut i havet, og Amazonas er hjemmet til én av ti av verdens dyrearter.

Se YouTube-videoen som introduserer prosjektet

Kontakter

Bilder

Lenker

Om Google Norge

Google Norge
Google Norge
Bryggegata 6 - Aker Brygge
0250 Oslo

Følg saker fra Google Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Google Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Google Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom