OBOS

Godt nyboligsalg i tredje kvartal

Del

OBOS-konsernet har etter årets ni første måneder solgt 2 432 boliger til en samlet verdi av 9,5 milliarder kroner.

Portalen i Lillestrøm. Foto: OBOS
Portalen i Lillestrøm. Foto: OBOS

Korrigert for samarbeidsprosjekter var boligsalget samlet 2 198 boliger til en salgsverdi av 8, 23 milliarder kroner. Salget er 12 prosent lavere i antall og to prosent lavere i verdi enn i tilsvarende periode i 2017. Det betyr at det sammenlignet med fjoråret er solgt 318 færre boliger ved utgangen av september. Salgsgraden totalt sett er 72 prosent.

− Samlet har vi solgt netto 662 boliger i tredje kvartal 2018 mot 550 i tilsvarende periode i fjor. Utviklingen har vært spesielt positiv i Norge med 411 nyboligsalg mot 252 i tredje kvartal i fjor, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i OBOS.

Ved utgangen av 2017 var halvparten av konsernets samlede nyboligsalg i Norge. Denne andelen er økt til 60 prosent så langt i år. Dette skyldes god salgsutvikling i Norge, men også at boligmarkedet i Sverige har vært mer krevende enn forventet i år, også i OBOS sine markedssegmenter. Her er det solgt 251 boliger i tredje kvartal mot 298 boliger i tilsvarende kvartal i fjor.

− Vi forventer at det tar noe tid før det svenske markedet stabiliseres, spesielt i Stockholm, men også i andre kommuner med høy byggeaktivitet. OBOS har som følge av dette tilpasset sin produksjonskapasitet og gjennomført organisasjonsendringer og bemanningsreduksjoner. Dette har vært nødvendig for å tilpasse seg markedet, sier Siraj.

Prosjektutvikling er nøkkelen

− Bakgrunnen for de gode salgstallene i tredje kvartal i Norge har vært flere vellykkede salgslanseringer i Oslo-området. Vi jobber nå med å få ut flere boligprosjekter, både i Oslo, Bærum, Bergen, Trondheim og Tønsberg. Vi merker at planprosessene i flere kommuner tar mye lengre tid enn forventet, noe som er et reelt hinder til å få lagt ut flere nye prosjekter for salg. God beliggenhet, gode boliger og riktig pris har vært og vil være suksessfaktorer for å få økt byggeaktiviteten framover, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj.

OBOS-konsernet hadde ved utgangen av september 2018 samlet sett igangsatt 1 925 boliger mot 2 822 på tilsvarende tidspunkt i 2017. Reduksjonen er knyttet til byggevirksomheten i Norge og følger trenden i det norske nyboligmarkedet, spesielt i Oslo-regionen. Konsernet har til sammen 5 456 bolig under produksjon, hvorav OBOS sin andel utgjør 4 817 boliger.

Nøkkelord

Kontakter

Daniel Kjørberg SirajKonsernsjef i OBOS

913 82 777

Bilder

Portalen i Lillestrøm. Foto: OBOS
Portalen i Lillestrøm. Foto: OBOS
Last ned bilde

Om OBOS

OBOS
OBOS
PB 6666 St. Olavs plass
0129 Oslo

02333http://www.obos.no

OBOS BBL er en medlemsorganisasjon med over 450 000 medlemmer. Siden 1929 har vi skaffet våre medlemmer bolig, samt forvaltet disse på en trygg måte.

Følg saker fra OBOS

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra OBOS på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra OBOS

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom