Glass og Fasadeforeningen

Gode tider på Helgeland

Del

Det ser lyst ut for glassmesterbedriften J. Eberg Hansen A/S i Mosjøen. I fjor fusjonerte bedriften med Glass og Fasade AS i samme by, og samlet verksted, butikk og produksjon under samme tak. Nå er medlemskap tegnet i Glass og Fasadeforeningen.

Daglig leder og glassmester Per Jakob Hansen i J. Eberg Hansen AS i Mosjøen tar gjerne varierte og spennende oppdrag. Foto: Privat
Daglig leder og glassmester Per Jakob Hansen i J. Eberg Hansen AS i Mosjøen tar gjerne varierte og spennende oppdrag. Foto: Privat

– Med fusjonen har vi fått produksjon. Det er en synergi vi begynner å se effekten av. Vi har fått en god miks med lås- og dørautomatikk, utskifting av vinduer og dører og nye prosjekter, sier glassmester og daglig leder Per Jakob Hansen.

Bedriften produserer vinduer, dører og Wicona fasadeelementer, og har siden 1974 bygget opp en betydelig kompetanse på dørautomatikk.

– Det er et marked vi fremdeles satser på. Vi forhandler Label, og har i dag i forhandleravtaler fra Trondheim i sør til Kirkenes i nord.

Det skjer mye positivt i Mosjøen for tiden. På tomta der Mosjøen Veveri holdt til, skal Biltema sette opp Nord-Norges største butikk. Det medfører interessante oppgaver for J. Eberg Hansen.

Ny medlemsbedrift

– Far var glassmester, og startet bedriften i Tromsø i 1948. Han bestemte seg for å flytte til Mosjøen i 1957. Det var en tid med stor vekst i Mosjøen, spesielt knyttet til det store aluminiumverket. Han drev bedriften alene i flere år, forteller Hansen.

Da gründeren gikk bort i 1987 overtok sønnen Per Jakob, som da bare var 22 år gammel. I dag er det 17-18 ansatte i bedriften, som fremdeles er hundre prosent familieeid. Bedriften tar imot lærlinger, og 9 av de ansatte har fagbrev.

– Vi har en egen avdeling i Brønnøysund, betjent av en mann. Ved behov sender vi forsterkninger fra Mosjøen.

Om 3. generasjon etter hvert vil overta, er usikkert. Men Per Jakob Hansen vil ikke utelukke at så kan skje. Nylig meldte bedriften seg inn i Glass og Fasadeforeningen.

– Vi ser mange fordeler med medlemskap. Ikke minst faglig. Vi får tilgang på faglig back up, kurs og avtaler som er forhandlet fram. Det skjer noe hele tiden, og det er viktig å holde seg oppdatert, understreker Hansen.

Kuriøse oppdrag

Bedriften er fleksibel og mobil og får også store oppdrag utenfor hjemmemarkedet. Et spesielt artig oppdrag var montering av 17 bensinstasjoner for Statoil i det som engang var Øst-Tyskland.

– Det var rett etter at muren falt i 1992. På den tiden var det stille i byggebransjen. Vi var heldige som fikk et så stort prosjekt, forteller Hansen.

Et annet spesielt oppdrag er Petter Dass-museet på Alstadhaug ved Sandnessjøen, tegnet av arkitektene i Snøhetta. Bygget er naturlig integrert i landskapet, og er blitt et avansert prestisjeprosjekt.

– Vi leverte alt av glass, innvendig og utvendig. Det var et spennende og utfordrende oppdrag, med mye liggende glass. Bygget er som skåret inn i fjellet, med en utkraging mot sjøsiden, forteller han.

Fakta

J. Eberg Hansen AS ble etablert i Tromsø i 1948, flyttet til Mosjøen i 1957, og er i dag den ledende bedriften innen glass- og fasade på Helgeland. Bedriften er lokalisert i Mosjøen og Brønnøysund, med hjemmemarked over hele Helgeland. J. Eberg Hansen AS har eierinteresser i Rana Glass i Mo i Rana.

Tekst: Guro Waksvik

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Daglig leder og glassmester Per Jakob Hansen i J. Eberg Hansen AS i Mosjøen tar gjerne varierte og spennende oppdrag. Foto: Privat
Daglig leder og glassmester Per Jakob Hansen i J. Eberg Hansen AS i Mosjøen tar gjerne varierte og spennende oppdrag. Foto: Privat
Last ned bilde

Om Glass og Fasadeforeningen

Glass og Fasadeforeningen
Glass og Fasadeforeningen
Fridtjof Nansens vei 19
0369 Oslo

47 47 47 05http://www.glassportal.no

Glass og Fasadeforeningen (GF) er en interesseorganisasjon for bedrifter med virksomhet innenfor forvaltning, rådgivning, prosjektering, produksjon, bearbeiding, montering og handel/salg av glass- og tilhørende produkter.

Følg saker fra Glass og Fasadeforeningen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Glass og Fasadeforeningen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Glass og Fasadeforeningen

Glassarkitektur presentert på materialseminar27.3.2019 10:50:01 CETPressemelding

Askim kommune skal lage en estetikkveileder for byen. Byarkitekt Therese Øijord Rustad inviterte derfor til materialtreff for å få inspirasjon til hvordan god materialbruk kan bidra til å gi sentrum av byen et arkitektonisk særpreg. – Vi er glade for at vi fikk anledning til å tegne et mulighetsbilde av hva glass og aluminium kan bidra med i både rehabilitering og nybygg, sier direktør Bjørn Glenn Hansen.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom