Global Maritime

Global Maritime hjelper Taiwan med overgangen fra kjernekraft til fornybar energi

Del

Stavanger, 3. oktober 2017: Stavanger-baserte Global Maritime har signert en samarbeidsavtale med en rekke ledende taiwanske organisasjoner for å bistå med utbygging av havbasert vindkraft.

Taiwan startet nylig opp arbeidet med å erstatte kjernekraft med havbasert vindkraft, der målet er å ha 3GW fornybar energi innen 2025.  I mai utstedte Taiwans nærings- og handelsdepartement den første kommersielle driftslisensen for en havbasert vindpark.

Partnerskapet med Global Maritime vil bidra til å sette fart i prosessen, der Global Maritimes ingeniører leverer høy kunnskap om reguleringer, og tung operasjonell og teknisk erfaring innenfor maritime konstruksjoner og næringer.

- Global Maritime er allerede velkjent i store deler av verden på grunn av sin aktive involvering i fornybar energi, særlig innen marin verifikasjon og forsikringsgodkjenning, engineering og rådgivning i forbindelse med marine operasjoner for havvind, sier Egil Kvannli, administrerende direktør i Global Maritime.

Samarbeidsavtalen er inngått med blant andre metallindustriens forskning- og utviklingssenter (MIRDC), Taiwans institutt for økonomisk forskning (TIER) og Taiwans senter for elektrisk forskning og testing (TERTEC).

- Denne avtalen legger grunnlaget for et sterkere engasjement i Taiwan, med samarbeid knyttet til marin verifikasjon og forsikringsgodkjenning, testing og godkjenninger. Global Maritime har et langsiktig perspektiv på arbeidet i regionen, og ser frem til å bidra til at Taiwan når sine mål innenfor havbasert vindkraft, sier Kvannli.

Global Maritime tilbyr design, ingeniørtjenester, marin verifikasjon og forsikringsgodkjenning for å støtte fornybare prosjekter offshore, og for å redusere risiko og miljøpåvirkning. Nylige prosjekter inkluderer arbeid med USAs første havvindprosjekt, Block Island Wind Farm, en områdeundersøkelse for en havvindpark i den belgiske delen av Nordsjøen, samt fortøyningsløsninger for EUs bølgekraftprosjekt OPERA.

Kontakter

Administrerende direktør Egil Kvannli.
Mobil: 91 61 88 88
Epost: Egil.Kvannli@globalmaritime.com

Om Global Maritime

Global Maritime
Global Maritime
Kanalsletta 8
4033 Stavanger

51945600http://www.globalmaritime.com/

Global Maritime ble grunnlagt i 1979, har hovedkontor i Stavanger og hovedeier er investorselskapet HitecVision. Global Maritimes tjenester omfatter hele livsløpet til prosjekter i offshore og maritim sektor, fra design, konstruksjon og tredjeparts verifisering, til marin verifikasjon og forsikringsgodkjenning, dynamisk posisjonering, installasjon, risikostyring og avvikling. 

Følg saker fra Global Maritime

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Global Maritime på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Global Maritime