Opplysningskontoret for frukt og grønt

Glem blåmandag - gjør mandagen grønn!

1.10.2015 10:00 | Opplysningskontoret for frukt og grønt

Del

Blåmandag er ut, grønnmandag er inn! La det bli en lett og fin start på uken med en kjøttfri mandag.

La det bli en lett og fin start på uken med en kjøttfri mandag. «Meat Free Monday» - som ble startet i 2009 av Stella, Mary og Paul McCartney – har etter hvert blitt en kjent kampanje som fokuserer på hvordan man kan være med å redusere klimautslipp og få bedre helse ved å kutte ut kjøtt én dag i uken. En flott anledning til å spise mer grønt, og derfor ønsker vi å komme med ukentlige forslag til ulike, grønne middager helt uten kjøtt.

Nå som vi er midt i sesongen for norske rotgrønnsaker og kvaliteten er på topp etter en litt kjølig sommer, passer det utmerket å lage borscht med kål og gulrøtter – en nydelig rødbetesuppe som er populær i mange øst-europeiske land.

Kontakter

Informasjonssjef Gerd Byermoen, tlf. +47 952 83 171 - e-post: gerd.byermoen@frukt.no

Bilder

Lenker

Om Opplysningskontoret for frukt og grønt

Opplysningskontoret for frukt og grønt
Opplysningskontoret for frukt og grønt
Håndverksveien 31
1405 LANGHUS

23 24 94 00http://www.frukt.no/

Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å øke forbruket av frisk frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.

Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer eller hvor varene er produsert. Dog ønsker vi å fremheve fordelene ved produksjon av frukt og grønnsaker i Norge. Vår hovedstrategi er å stimulere til økt forbruk av frisk frukt, bær, grønnsaker og poteter ved hjelp av langsiktig holdningspåvirkning.

Matglede, sammen med helse og ernæring står sentralt i vårt budskap. Det er en stor utfordring å få fortalt at et høyt daglig forbruk av frukt og grønnsaker er avgjørende for et sunt levesett. Norske forbrukere i alle aldre er vår viktigste målgruppe.

Følg saker fra Opplysningskontoret for frukt og grønt

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Opplysningskontoret for frukt og grønt

Nå er det snart norske jordbær til alle30.6.2017 14:26Pressemelding

Mange venter på de norske bærene, og nå er de på vei. Høysesongen for jordbær er juli – da er det mulig å få tak i disse kortreiste, solmodne delikatessene over hele landet. Den nydelige duften og den perfekte balansen mellom syre og sødme gjør jordbær til det mest etterspurte bæret i norske butikker. Egentlig er jordbæret en oppsvulmet blomsterbunn som inneholder bitte små jordbærfrø som botanisk sett er nøtter.

I dag gikk startskuddet for Norgesmesterskapet 5 om dagen – sunn fastfood 201720.6.2017 16:39Pressemelding

Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) arrangerer nå, for 4. år på rad, konkurransen for alle spisesteder som serverer mat til folk på farten. Det er en kjensgjerning at de raske måltidene, de vi spiser på farten, når vi er underveis – i bilen til og fra, ofte er de som støtter minst opp under kostrådene. Det er her vi griper til en pølse med brød og en hvetebolle. Og det er selvsagt lov.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom