GK Gruppen

GK Elektro AS får ny administrerende direktør

Del

Even Leira går av som administrerende direktør i GK Elektro AS, for å gå over i ny rolle som prosjektdirektør i GK Norge AS med ansvar for tverrfaglig samhandling.

GK Elektro har siden etableringen i 2014 vokst raskt. På drøyt tre år har selskapet vokst fra ingenting til en av Norges fem største bedrifter innen elektrofaget. 11 selskaper har blitt innfusjonert og GK Elektro teller i dag 500 ansatte og omsetter for over 700 millioner kroner.

 Even Leira har ledet prosessen fra starten og mener reisen har vært spennende.

 - Det har vært en meget spennende jobb og jeg er stolt av alle som har bidratt i denne prosessen, sier Even Leira. GK Elektros ansatte, samt det gode samarbeidet med søsterselskapene GK Rør og GK Inneklima, har vært en nøkkel til suksessen. Jeg vil også nevene konsernledelsen og eierne, fortsetter Leira, de har vært flinke til å ta raske og tøffe beslutninger, og vist vilje til å ta risiko som har vært nødvendig for et selskap i oppstartsfasen. Det har vært gøy og kjempespennende, sier Even Leira».

Jan Arild Wathne, administrerende direktør i GK Norge som er morselskap til GK Elektro, mener GK Elektro har kommet langt på den korte tiden.

 - Det er på rekordtid laget et solid felles fundament med kultur, systemer og kundeportefølje med bred geografisk dekning, sier han. GK Elektro fremstår i dag som en fullverdig teknisk elektroentreprenør og kan svare opp alle type prosjekter og markeder.

GK Elektro er engasjert i flere store og godt profilerte pågående prosjekter, bl.a. det nye Munchmuseet, DigiPlex datasentre ved Fetsund, det nye LHL-sykehuset og verdens høyeste trebygg; Mjøstårnet i Brumunddal.

Samhandling også sentralt i neste fase

GK Elektro har ambisiøse planer for videre vekst, både innen servicemarkedet og prosjekter.

 - GK Norge har høyt fokus på å videreutvikle samhandling i alle faser av prosjektene, fortsetter Wathne. Samhandling skal gjennomsyre produksjonsfasen av byggeprosjekter, overgang fra prosjektavslutning til service og organisering av teknisk montasje. Jeg er glad for at Even Leira går inn som prosjektdirektør i GK Norge for å lede dette arbeidet på tvers av alle GKs selskaper, avslutter Wathne.

Gaute Gundersen inn som midlertidig leder til ny direktør er på plass

Prosess med å finne etterfølger til Leira er igangsatt. Gaute Gundersen som i dag er driftsdirektør i GK Gruppen og har hatt ansvar for virksomheten i Danmark det siste året, vil fungere som administrerende direktør i GK Elektro AS fra dags dato. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om GK Gruppen

GK Gruppen
GK Gruppen
Ryenstubben 12
0679 Oslo

22 97 47 00http://www.gk.no

GK er Skandinavias ledende tekniske entreprenør og servicepartner med ekspertise innen elektro, ventilasjon, rør, byggautomasjon, energi, kulde og sikkerhet. Våre mer enn 3000 ansatte i Norge, Sverige og Danmark tar hånd om alt av teknikk i bygg, fra prosjektutvikling og installasjon til drift og vedlikehold. GK Gruppen har en omsetning på over 5 milliarder kroner.