Opplysningskontoret for frukt og grønt

Gjør klar for 17. mai

Del
Det er lett å sette farge på 17. mai-serveringen, enten det gjelder frokost, lunsj eller middag. Du må bare ha godt med frukt og grønt. Mange har sine faste tradisjoner. Her får du de enkleste 17. mai-tipsene:
Porsjonspavlova = mindre søl.
Porsjonspavlova = mindre søl.

Vi vet at det spises mye pølser denne dagen. - Hva med å pimpe opp pølsa, sier Toril Gulbrandsen, matfaglig rådgiver i Opplysningskontoret for frukt og grønt. Server pølsa med guacamoletomatsalsa og coleslaw. Dette er noe du kan lage på forhånd og som garantert vil falle i smak.

Uansett hva du serverer, så passer det alltid godt med friske bær, og oppskåret frukt og grønt - gjerne med gode dipper til.

Et annet godt tips til 17. mai-lunsjen er aspargespai og tomatsalat. Dette kan du også lage på forhånd.

Hjemmelaget fryst smoooth-is og deilige friske smoothies i høye glass er alltid populært.

Norske asparges

Den norske aspargesen kommer som bestilt til 17. mai. Denne delikatessen hører med til den store dagen. Asparges er enkel å håndte og krever ikke så mye forberedelser. Rist den raskt i pannen og server med nøtter og parmesan.

Hvis du vil se dette innholdet fra res.cloudinary.com, gi ditt samtykke øverst på denne siden.

Pimp opp pølsa

Toppingen på pølsene kan være så mye mer enn ketsjup og sennep, spesielt på 17. mai.

Topp med mangosalsa, salatblader, coleslaw, guacamole, tomatsalsa, hakket løk og vårløk eller rødkål og hakkede valnøtter.

Hvis du vil se dette innholdet fra res.cloudinary.com, gi ditt samtykke øverst på denne siden.

Pavlova

Server en 17. mai-versjon av Eton Mess. Den består alltid av bær, knust marengs og krem, altså ingrediensene til Pavlova. Ryktene sier at navnet ble til da kokken på Eton (en britisk fornem internatskole) snublet med et fat med pavlova slik at den gikk i tusen knas.

Hvis du vil se dette innholdet fra res.cloudinary.com, gi ditt samtykke øverst på denne siden.

Smoothie

En deilig frisk og god smoothie blir aldri feil. Stas å servere i høye glass på 17. mai.

Hvis du vil se dette innholdet fra res.cloudinary.com, gi ditt samtykke øverst på denne siden.

Hjemmelaget is

Det er alltid stas å servere hjemmelaget is. Prøv deg f.eks. på en hjemmelaget lollipop. De er enkle å lage, og barna vil elske dem.

Hvis du vil se dette innholdet fra res.cloudinary.com, gi ditt samtykke øverst på denne siden.

Nøkkelord

Kontakter

Toril GulbrandsenMatfaglig rådgiver

Er utdannet kokk og har praktisert yrket i inn og utland. Har en lang fartstid i frukt- og grøntbransjen, og er matfaglig ansvarlig. Er opptatt av fargerik matglede, med mye frukt og grønt, for store og små, i alle situasjoner.

Tel:957 32 919toril.gulbrandsen@frukt.no

Bilder

Porsjonspavlova = mindre søl.
Porsjonspavlova = mindre søl.
Last ned bilde
Den norske aspargesen kommer som bestilt til 17. mai.
Den norske aspargesen kommer som bestilt til 17. mai.
Last ned bilde
Pimp opp pølsa med gode toppinger.
Pimp opp pølsa med gode toppinger.
Last ned bilde
Eton mess - en pavlova-variant
Eton mess - en pavlova-variant
Last ned bilde
Ikke noe smaker bedre enn en kald smoothie etter barnetoget.
Ikke noe smaker bedre enn en kald smoothie etter barnetoget.
Last ned bilde
Hjemmelaget lollipop, enkelt å lage og barna vil elske dem.
Hjemmelaget lollipop, enkelt å lage og barna vil elske dem.
Last ned bilde
Last ned bilde

Lenker

Om Opplysningskontoret for frukt og grønt

Opplysningskontoret for frukt og grønt
Opplysningskontoret for frukt og grønt
Håndverksveien 31
1405 LANGHUS

23 24 94 00https://www.frukt.no/

Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.

Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.  

Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye