Medietilsynet

Gjør deg klar for det digitale radioskiftet

Del

Nå står det digitale radioskiftet for tur i Troms og Finnmark. Den 13. desember slår alle riksdekkende radiokanaler av sine FM-sendinger og går over på DAB+. Det digitale radioskiftet er da ferdig. Alle lokalradioer kan fortsette å sende på FM i Troms og Finnmark.

Foto: Kine Jensen
Foto: Kine Jensen

Planlegg for radioskiftet  

Det er viktig å planlegge for hvordan du vil møte radioskiftet 13. desember.  – Sett deg inn i de ulike måtene du kan lytte til radio på fremover og velg den løsningen som passer for deg. Tenk også på om du har behov for å bytte ut radioen i båten, på hytta eller i campingvogna, og sørg for korrekt montering av utstyr i bil, sier Line Langnes, seniorrådgiver i Medietilsynet.

Erfaringer så langt

Medietilsynet har dialog med både publikum, aktører og radiobransjen. Det er Medietilsynets inntrykk at den rent tekniske delen av overgangen har gått som planlagt, men at det er et stort veiledningsbehov blant radiolytterne. – Medietilsynet har stor respekt for den innsatsen radiolytterne må gjøre i forbindelse med radioskiftet, og vi i tilsynet gjør vårt beste for å gi gode råd til de som tar kontakt med oss, sier Langnes. – For radiolytterne er det særlig viktig å merke seg at NRK og de kommersielle kanalene har ulik dekningsgrad. I tillegg bør kanallista på DAB-radioen oppdateres med jevne mellomrom, spesielt om du flytter radioen eller opplever å miste kanaler, avslutter Langnes.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Foto: Kine Jensen
Foto: Kine Jensen
Last ned bilde
Line Langnes. Foto: Kine Jensen
Line Langnes. Foto: Kine Jensen
Last ned bilde

Om Medietilsynet

Medietilsynet
Medietilsynet
Nygata 4
1607 Fredrikstad

69 30 12 00http://www.medietilsynet.no

Medietilsynet skal bidra til å realisere statens mediepolitiske mål. Våre hovedoppgaver er å fremme demokrati og ytringsfrihet gjennom mediemangfold og kritisk medieforståelse. Vi veileder om barn og unges bruk av digitale medier, setter aldersgrenser for kinofilm, forvalter støtteordninger, behandler søknader om og fordeler pressestøtte og fører tilsyn med kringkasting. Tilsynet er underlagt Kulturdepartementet.

Følg saker fra Medietilsynet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Medietilsynet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Medietilsynet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom