EVRY

Gjensidige akselererer digitaliseringen og forlenger samarbeidet med EVRY

Del

Gjensidige Forsikring ASA har besluttet å forlenge samarbeidet med EVRY som selskapets fremtidige teknologipartner. På bakgrunn av dette har Gjensidige inngått en intensjonsavtale med EVRY som leverandør av nye digitale tjenester, herunder private og offentlige skytjenester.

Løsningen omfatter en ny teknologisk plattform med høy grad av automatisering og selvbetjening som gjør at Gjensidige kan forsterke innovasjonstakten og raskere levere nye og bedre tjenester til sine kunder og ansatte. Avtalen omfatter hele Gjensidige konsernet med om lag 4.800 brukere i Norden og Baltikum, og har en verdi på NOK 470 millioner over 5 år med opsjoner på ytterligere 2 år.

EVRY ble valgt etter en samlet vurdering av teknologisk løsning som legger til rette for akselerert tempo på innovasjon, høy grad av sikkerhet i kombinasjon med fleksibilitet og skalerbarhet. Gjensidige har gjennomført en grundig evaluering hvor EVRY tilslutt ble valgt i sterk internasjonal konkurranse.

«En sikker og skalerbar IT plattform er en forutsetning for at vi skal nå våre strategiske mål. Vi trenger en samarbeidspartner som tilrettelegger og bidrar til at vi raskt kan komme ut til markedet med nye, fremtidsrettede produkter. Avtalen med EVRY gir oss en plattform for innovasjon som også har innebygget svært gode sikkerhetsløsninger», sier konsernsjef Helge Leiro Baastad i Gjensidige. Han understreker at dette også innebærer betydelige kostnadsgevinster for selskapet. «Derfor er avtalen svært viktig for Gjensidige», sier Helge.

Den valgte løsningen er basert på verdensledende skyteknologi og skal leveres fra EVRYs topp-modere datasenter på Fet, noe som gir Gjensidige økt konkurransekraft, fleksibilitet og mulighet til å akselerere den digitale transformasjonen samtidig som høye sikkerhetskrav ivaretas.

«Vi er glade for at Gjensidige har vist oss fornyet tillit og forlenget samarbeidet med EVRY. Gjensidige har en sterk posisjon i det norske samfunnet med solide tjenester som følger oss hele livet. Med denne avtalen ligger veien åpen for Gjensidige hva gjelder å realisere nye, innovative og digitale tjenester», sier konsernsjef Björn Ivroth i EVRY.

Intensjonsavtalen er inngått med forbehold om Finanstilsynets behandling etter finanslovens § 4c.

Kontakter

Bilder

Om EVRY

EVRY
EVRY
Snarøyveien 30 A
1360 Fornebu

+47 23 14 50 00https://www.evry.no

Om EVRY

EVRY er et ledende nordisk IT-tjeneste og programvareselskap med mer enn 10 000 kunder i privat og offentlig sektor. Over fem millioner mennesker i Norden bruker daglig løsninger levert av EVRY. Gjennom en sterk lokal tilstedeværelse med dyp teknologisk og forretningsmessig innsikt er EVRY en pådriver i kundenes innovasjon og fornyelse. EVRY hadde i 2017 en omsetning på NOK 12,6 milliarder og 8 500 ansatte i 9 land. Hovedkontoret ligger på Fornebu utenfor Oslo og selskapets aksjer er notert på Oslo Børs. www.evry.com.

Følg saker fra EVRY

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra EVRY på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra EVRY

Sterkt årsresultat og kontantstrøm sammen med betydelig vekst i ordrereserve8.2.2019 07:00:13Pressemelding

(Fornebu, 8. februar 2019): EVRY rapporterte en samlet omsetning for fjerde kvartal 2018 på NOK 3 413 millioner, tilsvarende organisk vekst på 0,4 %. For året 2018 leverte EVRY organisk vekst på 3.0%, som tilsvarer en total omsetning på NOK 12 912 millioner, sammenlignet med NOK 12 596 millioner i 2017. EBITA* for fjerde kvartal var NOK 475 millioner (13,9 %), sammenlignet med NOK 495 millioner (14,5 %) i fjerde kvartal 2017. EBITA-marginen* for året 2018 endte i tråd med guiding på 12,3 % (NOK 1 582 millioner), sammenlignet med 12,5 % (NOK 1 569 millioner) i 2017.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom