EVRY

Gjensidige akselererer digitaliseringen og forlenger samarbeidet med EVRY

Del

Gjensidige Forsikring ASA har besluttet å forlenge samarbeidet med EVRY som selskapets fremtidige teknologipartner. På bakgrunn av dette har Gjensidige inngått en intensjonsavtale med EVRY som leverandør av nye digitale tjenester, herunder private og offentlige skytjenester.

Løsningen omfatter en ny teknologisk plattform med høy grad av automatisering og selvbetjening som gjør at Gjensidige kan forsterke innovasjonstakten og raskere levere nye og bedre tjenester til sine kunder og ansatte. Avtalen omfatter hele Gjensidige konsernet med om lag 4.800 brukere i Norden og Baltikum, og har en verdi på NOK 470 millioner over 5 år med opsjoner på ytterligere 2 år.

EVRY ble valgt etter en samlet vurdering av teknologisk løsning som legger til rette for akselerert tempo på innovasjon, høy grad av sikkerhet i kombinasjon med fleksibilitet og skalerbarhet. Gjensidige har gjennomført en grundig evaluering hvor EVRY tilslutt ble valgt i sterk internasjonal konkurranse.

«En sikker og skalerbar IT plattform er en forutsetning for at vi skal nå våre strategiske mål. Vi trenger en samarbeidspartner som tilrettelegger og bidrar til at vi raskt kan komme ut til markedet med nye, fremtidsrettede produkter. Avtalen med EVRY gir oss en plattform for innovasjon som også har innebygget svært gode sikkerhetsløsninger», sier konsernsjef Helge Leiro Baastad i Gjensidige. Han understreker at dette også innebærer betydelige kostnadsgevinster for selskapet. «Derfor er avtalen svært viktig for Gjensidige», sier Helge.

Den valgte løsningen er basert på verdensledende skyteknologi og skal leveres fra EVRYs topp-modere datasenter på Fet, noe som gir Gjensidige økt konkurransekraft, fleksibilitet og mulighet til å akselerere den digitale transformasjonen samtidig som høye sikkerhetskrav ivaretas.

«Vi er glade for at Gjensidige har vist oss fornyet tillit og forlenget samarbeidet med EVRY. Gjensidige har en sterk posisjon i det norske samfunnet med solide tjenester som følger oss hele livet. Med denne avtalen ligger veien åpen for Gjensidige hva gjelder å realisere nye, innovative og digitale tjenester», sier konsernsjef Björn Ivroth i EVRY.

Intensjonsavtalen er inngått med forbehold om Finanstilsynets behandling etter finanslovens § 4c.

Kontakter

Bilder

Om EVRY

EVRY
EVRY
Snarøyveien 30 A
1360 Fornebu

+47 23 14 50 00https://www.evry.no

Om EVRY

EVRY er et ledende nordisk IT-tjeneste og programvareselskap med mer enn 10 000 kunder i privat og offentlig sektor. Over fem millioner mennesker i Norden bruker daglig løsninger levert av EVRY. Gjennom en sterk lokal tilstedeværelse med dyp teknologisk og forretningsmessig innsikt er EVRY en pådriver i kundenes innovasjon og fornyelse. EVRY hadde i 2017 en omsetning på NOK 12,6 milliarder og 8 500 ansatte i 9 land. Hovedkontoret ligger på Fornebu utenfor Oslo og selskapets aksjer er notert på Oslo Børs. www.evry.com.

Følg saker fra EVRY

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra EVRY på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra EVRY

EVRY och Tieto går samman för att bli en ledande leverantör av digitala tjänster i Norden.18.6.2019 07:10:12 CESTPressemelding

(Fornebu / Espoo, 18 juni 2019) EVRY och Tieto tillkännager idag ett avtal om samgående för att bilda ett av de ledande digitala tjänste- och mjukvaruföretagen i Norden. Med en kombinerad omsättning på närmare 3 miljarder EUR och med 24 000 medarbetare blir det nya bolaget väl positionerat för att öka den digitala innovationstakten för nordiska företag och samhället i stort. De båda bolagen kompletterar varandra utifrån sin geografiska närvaro samt från ett kund- och erbjudandeperspektiv. Det nya bolaget får namnet TietoEVRY och kommer betjäna tusentals kunder inom såväl privat som offentlig sektor i mer än 90 länder.

EVRY og Tieto fusjonerer og skaper en ledende nordisk leverandør av digitale tjenester18.6.2019 07:00:43 CESTPressemelding

(Fornebu/Espoo, 18. juni 2019) EVRY og Tieto har i dag kunngjort en fusjonsavtale. Sammen skaper partene et konkurransedyktig selskap for digitale tjenester og programvare i Norden. Det fusjonerte selskapet vil ha en samlet omsetning på rundt 30 milliarder kroner og 24.000 medarbeidere. EVRY og Tieto er svært komplementære når det gjelder geografiske markeder, tjenesteportefølje og kunder. Selskapet vil bli kalt TietoEVRY og ha flere tusen kunder i privat og offentlig sektor i mer enn 90 land.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom