Barnas Anne-Cath. Vestly Museum

Gir 10 millioner til Vestly-museum

Del

Det er endelig besluttet at Lyngdal kommune får 10 millioner kroner over statsbudsjettet til å etablere Barnas Anne-Cath. Vestly Museum.

Illustrasjon: Hans Jørgen Sandnes
Illustrasjon: Hans Jørgen Sandnes

– Dette er fantastiske nyheter, utbryter initiativtaker Gaute Ubostad, for tiden på utenlandsferie. Det betyr at vi nå er kommet lagt på vei mot fullfinansiering av planene for det nye museet. Dette er fra før et stort, regionalt løft med Vest-Agder fylkeskommune, Lyngdal- og nabokommunene i spissen. Dette skal vi klare, sier Ubostad.

Det er brødrene Gaute og Stig Ubostad som sammen med Vestly-familien har tatt initiativ til å bygge Anne Cath. Vestly Museum på Sørlandet. Ubostad-brødrene er blant annet kjent for å stå bak byggingen av verdens største undervannsrestaurant på Lindesnes.

Det nye museet er anslått å koste 50 millioner kroner og tenkt tilknyttet den planlagte temaparken Knertenland i Lyngdal. Museet vil bestå av to bygninger; et hovedmuseum og et aktivitetshus. I tillegg kommer et grønt uteområde med navn Mormors hage, samt en park med rekreasjonsområde.

– Dette er svært hyggelige nyheter for realiseringen av Anne Cath. Vestly Museum som forhåpentligvis vil glede barn i alle aldre, sier Jo Vestly. Målet er å starte byggingen av museet i 2018, og åpne dørene i 2020. Det er da nøyaktig 100 år siden forfatteren ble født.

Lyngdal kommune vil selv finansiere 15 millioner kroner, mens nabokommunene Kvinesdal og Farsund tidligere har vedtatt å bidra med fem millioner hver. Det samme har Vest-Agder fylkeskommune. Med ytterligere 10 millioner kroner fra Kulturdepartementet nærmer man seg målet på 50 millioner kroner.

Nøkkelord

Kontakter

Gaute Ubostad, gaute@rosfjord.no, 95994450
Atle Homme, atle@sorlandsbadet.no, 94860992

Bilder

Illustrasjon: Hans Jørgen Sandnes
Illustrasjon: Hans Jørgen Sandnes
Last ned bilde
Last ned bilde

Om Barnas Anne-Cath. Vestly Museum

Barnas Anne-Cath. Vestly Museum
Postboks 531
4665 KRISTIANSAND S

I 2012 tok brødrene Gaute og Stig Ubostad initiativ til å utvikle Knertenland, en aktivitets- og opplevelsespark på tilsammen 40 mål med beliggenhet i Lyngdal på Sørlandet. Ubostad-brødrene er anerkjente reiselivsaktører i regionen blant annet med Rosfjord Strandhotell, Lindesnes Havhotell, Kvåsfossen laksesenter og Sørlandsbadet å vise til. Nå bygger de verdens største undervannsrestaurant på Lindesnes.

Anne-Cath. Vestlys sønn Jo Vestly har fra starten selv vært aktiv med i planene om etableringen av både Knertenland og Barnas Anne-Cath. Vestly Museum på Sørlandet. Vestly-familien eier alle rettigheter til forfatterens åndsverk, og står 100% bak initiativet som en nasjonal satsning innen barnekultur.

Initiativtakerne og Vestly-familien representerer i fellesskap alle rettigheter, godkjente reguleringsplaner og lang erfaring fra vellykkede reiselivsprosjekter. Initiativet har bred støtte fra fylkeskommune, reiselivet, flere kommuner i regionen samt regionens stortingspolitikere. 

Følg saker fra Barnas Anne-Cath. Vestly Museum

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Barnas Anne-Cath. Vestly Museum på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.