Yrkestrafikkforbundet

Gi en refleks i julegave

Del

2 sekunder er tiden du som sjåfør har til å se en fotgjenger uten refleks. – Som yrkessjåfør oppstår det skumle situasjoner når folk er helt mørke på veien nå på vinteren, sier forbundslederen i Yrkestrafikkforbundet (YTF), Jim Klungnes.

Jim Klungnes - refleks
Jim Klungnes - refleks

Med refleks har sjåførene åtte sekunder ekstra på å oppdage deg på veien. Forbundslederen håper derfor det ligger reflekser under mange juletrær i år. 

– Refleks og lys er det eneste som kan holde dine kjære trygge på mørke vinterveier, og er derfor mitt beste julegavetips i år, sier Klungnes. 

Førerkortet kan ryke 

Ulykker med personskade er det verste som kan skje en yrkessjåfør, og når folk er lite synlig på veien skal det lite til før en ulykke kan være et faktum. 

– Hvis man kjører på noen er det ikke bare en voldsom psykisk belastning ved å skade et annet menneske. For yrkessjåførene betyr det at førerkortet kan ryke. Da har du ikke lenger mulighet til å jobbe, noe som gjør en vanskelig situasjon enda verre, sier Klungnes.

Han har selv jobbet som bussjåfør på mørke veier i Åndalsnes, og vet hvordan det er når man plutselig ser fotgjengere i sidespeilet. – Du får et utrolig søkk i magen, og det er en ubehagelig situasjon å være i, sier Klungnes. Han påpeker at når så få som 4 av 10 bruker refleks tilfører det et ekstra stressmoment i arbeidssituasjonen. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Jim Klungnes - refleks
Jim Klungnes - refleks
Last ned bilde
Jim Klungnes refleks
Jim Klungnes refleks
Last ned bilde
Jim Klungnes
Jim Klungnes
Last ned bilde

Lenker

Om Yrkestrafikkforbundet

Yrkestrafikkforbundet
Yrkestrafikkforbundet
Lakkegata 19-23
0187 Oslo

40 60 37 00http://www.ytf.no

Yrkestrafikkforbundet er et fagforbund for deg som arbeider i transportsektoren. Vårt viktigste mål er å jobbe for at du som yrkessjåfør har en arbeidsdag å leve med og en lønn å leve for. Dette arbeider våre 16 medarbeidere i sekretariatet og nesten 400 tillitsvalgte rundt om i Norge med hver dag.

Følg saker fra Yrkestrafikkforbundet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Yrkestrafikkforbundet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Yrkestrafikkforbundet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom