Lederne

Gi deg selv en ny start!

Del

Går du rundt og er litt lei av både jobben og deg selv? Det er ikke så rart. Livene våre består av mange rutiner, og vi trenger påfyll – eller kanskje en opprydding i hodet, på skrivebordet eller prioriteringslista.

Det skal ofte ikke så mye til for å oppleve en endring til det positive. De fleste har vel opplevd hvor godt det er bli ferdig med en lenge utsatt oppgave. Kanskje du rett og slett skal få unna den kjedelige rapporten, eller den oppryddingen i et system du jobber i? Sitter det veldig langt inne, kan du jo utlove en premie til deg selv når jobben er gjort.

Det kan også føles veldig bra å rydde. Når desktop-en nesten er tom fordi du har lagt alt i riktige mapper, føles det som å begynne med blanke ark. Det samme gjelder skrivebordet. Kan du bli flinkere til å leve papirløst? Det er lettere om du har «orden i sysakene» på PC-en.

Gror du fast?

Kan hende er du allerede à jour med det meste, men kjeder deg litt, og trenger påfyll. Er det lenge siden du lærte noe nytt? Med ny kunnskap kan det komme nye oppgaver – enten der du er, eller i en ny jobb. Vurderer du å flytte på deg, bør du ta en titt på CV-en og profilen din på LinkedIn. Det er kanskje noe som mangler, eller det trengs en oppfriskning. Det er få eller ingen som takker deg om du gror fast i en jobb, men det kan oppleves farligere å skifte. Det er jo så lenge siden du var i markedet sist… Og hva kan du egentlig? Sannsynligvis en hel masse. Det gjelder å bli bevisst egen kompetanse, og alt man har lært gjennom jobben.

Endring av livsstil

Dersom du er trøtt og lei, kan det også skyldes at en stressende hverdag går ut over livsstilen din. Det er viktig å få nok søvn, spise sunt og ofte nok i hverdagen, og holde seg i form. Tre hovedmåltider og to mellommåltider om dagen, med et balansert kosthold, er bra.

Og du trenger ikke satse på maraton eller motbakkeløp, men bytt oftere ut bilen med beina og ta trappene i stedet for heisen. Gå en tur. Det er ikke bare mosjon, men kan også bidra til at du lettere sovner når du legger deg. Kanskje du trenger en hund for å komme deg mer ut? Dyr kan øke livskvaliteten vår på flere måter, ved blant annet å senke stressnivået:

-Det er gjort flere studier på dette området, blant annet ved det Svenske Landbruksuniversitetet i Uppsala. Resultatene er entydige og viser at det å ha kontakt med et dyr er bra for helsen og øker livskvaliteten, forteller veterinær Dag Wilhelmsen til livsstilsguide.no.

Prioritering

Jobben påvirker privatlivet ditt, og privatlivet påvirker jobben. Derfor kan det være at løsningen på det du opplever som tungt kan ligge et annet sted enn du først tror. Når vi blir bedt om å prioritere hva som er viktig for oss, er det de færreste som plasserer seg selv høyt på den lista. Og det kan være dumt. På flyturer blir vi bedt om å ta på oss egen oksygenmaske før vi hjelper andre dersom en nødsituasjon skulle oppstå. Det er litt sånn i livet ellers også. Tar vi vare på oss selv og aksepterer egne behov, kan vi være mer for andre og ha større overskudd også på jobben.

En ny start kan være å gjøre en stor endring i livet, men også det som tilsynelatende er bagateller kan gjøre en stor forskjell. Ta deg tid til å tenke deg godt om, i ro og fred. Lag en liste over hva som er viktig for deg, og prioriter punktene i riktig rekkefølge. Bevissthet er et første skritt på veien mot endring.

Du kan ende opp med ny jobb, ny bolig, ny kompetanse, ny turkamerat eller noe annet. Det som betyr noe er at du opplever et løft og mer energi i hverdagen.

Kilder: helsenorge.no, chef.se og adekvat.no

Kontakter

Bilder

Lenker

Om Lederne

Lederne
Lederne
Storgata 25
0184 Oslo

22 54 51 50https://lederne.no/
Vi bygger gode ledere
Lederne er en partipolitisk uavhengig organisasjon for ledere i norsk arbeidsliv. Vi tilbyr trygghet, lederutvikling og tilhørighet for ledere på tvers av bransjer og på alle nivå.
God ledelse skaper verdier for Norge og trivsel på små og store arbeidsplasser. Med gode ledere får vi færre konflikter. Gode ledere bygger et bedre samfunn.
Lederne tilbyr lederutvikling og tilhørighet for ledere på tvers av bransjer og på alle nivå. Lederne skal bygge bro og fremme lederes interesser i arbeidslivet. Sammen skal vi bidra til mangfold og skape rammer for god ledelse.

Følg saker fra Lederne

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Lederne på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Lederne

Når spurte lederen din sist hva du trenger?11.9.2018 15:06Aktuelt

Unge medarbeidere vil jobbe i bedrifter med gode verdier, og ha en leder som evner å se dem. Det betyr noe hva du som leder står for, ikke at du er best på ditt fagområde. Men du må forstå hva bedriften trenger av kompetanse. For å oppfylle den delen av jobben må du vite hva som rører seg og ha tett og nær kontakt med medarbeiderne. -Hvem vil jobbe for meg? Hva kan jeg som leder by på? Det er spørsmål man må stille seg i dag, slår Trine Larsen i Hammer & Hanborg fast.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom