Matmerk

Geitost fra Tysnes hedret i Berlin

Del

- Dette er en veldig viktig anerkjennelse av kvaliteten på osten vår, stråler Nynke van Schaik fra Myrdal Gard i Tysnes. Kvit geitost fra Myrdal Gard ble hedret med det offisielle Spesialitet-merket under Grüne Woche i Berlin.

Nina Sundqvist, Matmerk,  Nynke van Schaik fra Myrdal gard og Landbruks- og matminister Jon Georg Dale. Foto: Matmerk
Nina Sundqvist, Matmerk, Nynke van Schaik fra Myrdal gard og Landbruks- og matminister Jon Georg Dale. Foto: Matmerk

- Dette er viktig for oss. Spesialitet-merket er en bekreftelse på at osten vår er av høy kvalitet og har unik smak. 

Det sier en strålende fornøyd Nynke van Schaik fra Myrdal Gard. Under åpningen av den norske standen under Grüne Woche i Berlin, ble "Myrdal kvit geitost" fra Myrdal gård tildelt det offisielle Spesialitet-merket for utvalgt lokalmat. 

- Gir oss muligheter i flere landsdeler

- Vi er glade for å ha blitt tatt opp i Spesialitet-familien, og håper dette vil hjelpe oss å få produktet inn i flere butikker i flere landsdeler, sier van Schaik. 

Hun forteller at det er viktig for gårdsysteriet å vektlegge at de lager et produkt som er noe "mer" enn bare et lokalprodusert småskalaprodukt. 

- Før fokuserte vi mye på "lokal mat" i markedsføring. Nå tror vi det er viktigere å fokusere på kvalitet. "Lokalmat" er jo ikke nødvendigvis være synonymt med hverken kvalitet eller unikhet. Dessuten ønsker vi jo å selge vårt produkt over hele landet. Da er ikke lokal-status det viktigste lenger. Høy kvalitet og unik smak er det viktigste, sier van Schaik.

Også to andre, norske lokalmatprodusenter ble tildelt Spesialitet-merket under Grüne Woche. Gangstad Gårdsysteri fra Trøndelag fikk merket for Granstubben Ost, og for "Is med skjenning" som de lager i samarbeid med vesle Røra bakeri. Heidal Ysteri fikk for rømmegrøt, prim og brunost. 

Godkjent av fagjury

Merkeordningen “Spesialitet” er en offisiell merkeordning som viser forbrukeren vegen til god lokal mat og lokalt drikke. Merkeordningen skal fremme mangfoldet av lokalmat- og drikke i Norge, og ordningen forvaltes av stiftelsen Matmerk med støtte fra Landbruks- og Matdepartmentet. 

Hvilke mat- og drikkevarer som kommer gjennom nåløyet bestemmes av en uavhengig fagjury, som gjør en grundig vurdering kvalitet og smak. Produkter som kommer gjennom nåløyet skal være produsert i Norge, laget av lokale og norske råvarer, gjerne også basert på lokale oppskrifter. De skal også være blant de aller beste i sin kategori. Juryen ledes av Lars Sponheim.

Nøkkelord

Kontakter

Marit StrandFagsjef

Marit har ansvaret for merkeordningen Spesialitet. Hun har ansvaret for søknadsbehandling og godkjenningsprosessen sammen med fagjuryen.

+ 47 926 14 992marit.strand@matmerk.no

Bilder

Nina Sundqvist, Matmerk,  Nynke van Schaik fra Myrdal gard og Landbruks- og matminister Jon Georg Dale. Foto: Matmerk
Nina Sundqvist, Matmerk, Nynke van Schaik fra Myrdal gard og Landbruks- og matminister Jon Georg Dale. Foto: Matmerk
Last ned bilde
Last ned bilde

Lenker

Om Matmerk

Matmerk
Matmerk
Tollbugt. 32
0157 Oslo

24 14 83 00http://www.matmerk.no/

Matmerk er en uavhengig stiftelse og vårt formål er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon. Dette gjør vi gjennom å arbeide med kvalitetsstyring og kompetanseutvikling i norsk matproduksjon og synliggjøre opprinnelse og kvalitet på norske matprodukter. 

Våre kjerneområder er merkeordningene Nyt Norge, Spesialitet og Beskyttet Betegenelse. Vi har også ansvar for Kvalitetsystemet i landbruket og Inn på tunet.

Følg saker fra Matmerk

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Matmerk på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Matmerk

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom