Innovasjon Norge

Gårdsis vinner pris

Del

Bamsrudlåven AS mottok i dag Bedriftsutviklingsprisen i landbruket for Østfold. De vant prisen for sin Gårdsis laget på ferske lokale råvarer, med melk fra naboens gård og egg fra egne høner.

Familien Klufterud vinner pris for sin Gårdsis
Familien Klufterud vinner pris for sin Gårdsis

 - Årets vinner har bygd et solid fundament over mange år. Bedriften har vist en unik evne til å fornye seg og utvikle tilbudet sitt i tråd med markedet, og neste generasjon viderefører dette på en svært god måte. De utnytter råvarene fullt ut og har i stor grad satset på ung og lokal arbeidskraft. Bedriften er en flott ambassadør for et innovativt og bærekraftig landbruk. De har vist at «en helt vanlig Østfoldgård» kan ha et unikt potensiale, sier Per Annar Lilleng, direktør for Innovasjon Norge Oslo, Akershus og Østfold.


Eggproduksjon og kjærlighet blir prisvinnende is
Med utgangspunkt i gården sine ressurser, har Familien Klufterud bygd opp en bærekraftig og lønnsom virksomhet med mange lokale ungdommer på lønningslista.

 
Familien har drevet selskapslokale på låven siden 1997, men har stadig fornyet og utviklet virksomheten i tråd med markedet. Nå er det gårdsis som igjen har rettet søkelyset mot den allsidige gårdsdriften. Eggproduksjon og kjærlighet var driverne bak den kortreiste isen. Det har vært eggproduksjon på Bamsrud gård i over 30 år, men da eldstedatteren i familien ble sammen med sønnen fra melkegården i nabolaget, var ikke veien til is produksjon lang. Resultatet er en prisvinnende melkeis i fem ulike smaker; vanilje, krokan, kaffe & kakao, jorbær og nykommeren eplesorbet.
 
- Vi ønsket å utnytte gårdens totale ressurser og skape arbeidsplasser for hele familien og andre i nærmiljøet. Vi har satset stort på å utvikle vår merkevare og utvikle nye produkter basert på gårdens ressurser. Kvalitet og profesjonalitet står sentralt i hele vår virksomhet sier Elin Klufterud.
 
Vinneren tør tenke nytt
Vinneren har gjennom etablering av iskremproduksjonen vist evne til å fornye seg og har skapt en ny og viktig inntektskilde på Bamsrud. Isen har også mottatt Matmerk Spesialitetsmerke for unik smak.


- Årets vinner i Østfold oppfyller på en god måte kriteriene som er satt for prisen. De tør å satse og har lykkes med å bygge opp en unik virksomhet og produkter som kundene ønsker, sier juryleder Per Annar Lilleng, direktør for Innovasjon Norge Oslo, Akershus og Østfold. - Dette vil forhåpentligvis inspirere andre til å se mulighetene som finnes i Østfold. 
 
Prisvinnerne mottar 50.000 kroner i førstepremie og går videre til den nasjonale konkurransen, der prisen er på 250.000 kroner. Den nasjonale vinneren blir offentliggjort på Internationale Grüne Woche i Berlin i januar.
 
Kort om Bedriftsutviklingsprisen i landbruket:
Innovasjon Norge har, på oppdrag fra Landbruks- og matdepartementet, årlig delt ut Bedriftsutviklingsprisen for landbruket i alle landets fylker. Prisen ble første gang utdelt i 1997. Det er en bedrifts- og næringsutviklingspris for de som har etablert en vellykket bedrift eller næring med basis i bygdenes og landbrukets ressurser. Det kåres en vinner i hvert fylke som mottar 50 000 kroner. Fylkesvinnerne går videre til den nasjonale konkurransen, hvor prisen er 250 000 kroner.

 
Kandidatene vurderes etter følgende kriterier:

  1. Bærekraft, herunder; økonomisk resultat/lønnsomhet, sosialt som sysselsetting og ringvirkninger i lokalsamfunnet, miljømessig som utnytting av lokale ressurser, fremme av lokal kultur og reduserte utslipp
  2. Innovasjon / nyskaping 

Juryen: Per Annar Lilleng, Direktør Innovasjon Norge Oslo, Akershus og Østfold, juryens leder, Nina Glomsrud Saxrud, Fylkesmannens Landbruksavdeling, Svend Arild Uvaag, Østfold Bondelag, Leif Larsen, Østfold Bonde- og Småbrukarlag, Tyra Risnes, Østfold Fylkeskommune
 
Kontaktpersoner: 

Elin Klufterud
Mobil: 415 56 868
E-post: elin@bamsrudlaven.no,
www.bamsrudlaven.no 

Kontaktperson i Innovasjon Norge: 
Anders Melleby Fremmerlid
Mobil: 920 37 487
E-post: pemel@innovasjonnorge.no

https://vimeo.com/newson/review/240494698/6bb86bf4ca
Kort film om Bamsrudgården

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Familien Klufterud vinner pris for sin Gårdsis
Familien Klufterud vinner pris for sin Gårdsis
Last ned bilde
Gardsis med smak av eplesorbet
Gardsis med smak av eplesorbet
Last ned bilde
Elin Klufterud lager is
Elin Klufterud lager is
Last ned bilde
Høna og Gårdisen
Høna og Gårdisen
Last ned bilde

Om Innovasjon Norge

Innovasjon Norge
Innovasjon Norge
Akersgata 13
0158 Oslo

22 00 25 00http://www.innovasjonnorge.no

Vi bidrar til nyskaping i næringslivet, utvikling i distriktene og utvikling av konkurransedyktige norske bedrifter. Innovasjon Norge profilerer norsk næringsliv og Norge som reisemål.

Følg saker fra Innovasjon Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Innovasjon Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Innovasjon Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom