Innovasjon Norge

Gammel oppskrift blir ny suksess

Del

Bestemor Lillys Kjøkken driver cateringvirksomhet etter en gammel oppskrift med egenproduserte råvarer som hovedingrediens. Resultatet er en vellykket lokal bedrift som i dag mottar Bedriftsutviklingsprisen i Østfold.

Ole Robert Fimbul-Kiserud og Therese Kiserud mottar i dag Bedriftsutviklingsprisen for Østfold. Foto: Tjodunn Dyrnes/SmakenavOslo.no
Ole Robert Fimbul-Kiserud og Therese Kiserud mottar i dag Bedriftsutviklingsprisen for Østfold. Foto: Tjodunn Dyrnes/SmakenavOslo.no

Bestemor Lillys Kjøkken har, som navnet tilsier, videreført bestemor Lilly Kiseruds arbeid og virke på Eng gård i Våler i Østfold. Her var Lilly bondekone og viden kjent for sin gode og hjemmelagde mat.  

I dag drives Eng gård av Lillys barnebarn, Therese Kiserud. Med svin og korn som næringsvei, sørger hun og samboer Erik Espenes for at tradisjon og kvalitet holdes ved hevd på familiegården. I 2014 ble driften utvidet med storkjøkken, og lillebror Ole Robert Fimbul-Kiserud ble med på laget som kokk og daglig leder. 

- Vi ønsket å utnytte gårdens totale ressurser og skape arbeidsplasser for hele familien og andre i nærmiljøet. Vi har satset stort på å utvikle vår merkevare og utvikle nye produkter basert på gårdens ressurser. Kvalitet og profesjonalitet står sentralt i hele vår virksomhet, sier Therese Kiserud.  

En gammel oppskrift blir ny suksess

Med Bestemor Lillys tidløse oppskrifter som utgangspunkt, og en tradisjonsrik norsk forankring, tilbyr søskenparet i dag populær catering og selskapsmat. I tillegg til catering utvikler og selger søskenparet også spesialprodukter av svinekjøtt, samt egenprodusert svinekjøtt ferdig pakket til privathusholdning. 

- Årets vinner har klart å kombinere et tradisjonelt råstoff fra landbruket, med innovativ videreforedling og markedsorientert produktutvikling. Bedriften er en flott ambassadør for et innovativt og bærekraftig landbruk. De har oppnådd gode resultater og et svært godt omdømme med sine kvalitetsprodukter, sier Per Annar Lilleng, direktør for Innovasjon Norge Oslo, Akershus og Østfold. 

Service og vennlighet som viktig ingrediens 

Både svineproduksjon og cateringvirksomheten drives i egne lokaler. Produktene er basert på lokale råvarer fra egen produksjon av svin i tillegg til andre utvalgte lokale produsenter. Service og vennlighet står sentralt i familiebedriften og personlig tilstedeværelse av eierne helt fra logistikk og levering til servering er en viktig ingrediens i bedriftens suksessoppskrift. Bedriften har et godt fotfeste i lokalmiljøet og er nå inne i sitt fjerde år med økning i både volum og inntekter. Foreløpig drives Bestemor Lillys Kjøkken lokalt, men har mål om å ekspandere regionalt.  

- Årets vinner har gått nye veier for å kapre markedsandeler. De har realisert sin visjon basert på gårdens ressurser og familiens historie samtidig som de tenker nytt for å nå sine mål. Vinneren har bygd opp et bærekraftig konsept med et stort potensial, avslutter Lilleng 

Fakta om bedriftsutviklingsprisen i landbruket: 

  • Innovasjon Norge deler hvert år ut bedriftsutviklingsprisen i landbruket på oppdrag fra Landbruks- og matdepartementet.  
  • Det er en bedrifts- og næringsutviklingspris for de som har etablert en vellykket bedrift eller næring med basis i bygdenes og landbrukets ressurser.  
  • Det kåres en vinner i hvert fylke som får 50 000 kroner.   
  • De fylkesvise vinnerne deltar så i den nasjonale konkurransen om 250 000 kroner.   
  • Den nasjonale prisen vil bli delt ut under Grüne Woche i Berlin i januar 2019. 

Juryen har bestått av:  

Per Annar Lilleng, Direktør Innovasjon Norge Oslo, Akershus og Østfold, juryens leder, Camilla Winterseth, Fylkesmannens Landbruksavdeling, Svend Arild Uvaag, Østfold Bondelag, Leif Larsen, Østfold Bonde- og Småbrukarlag og Torstein Maugesten, ØstfoldFylkeskommune 

 

 

Kontakter

Kontaktperson  hos  vinneren: 
Therese Kiserud mobil: 952 36 308 epost: therese@enggard.no

Kontaktperson i Innovasjon Norge:  
Anders Melleby Fremmerlid  mobil: 920 37 487  epost: pemel@innovasjonnorge.no

Bilder

Ole Robert Fimbul-Kiserud og Therese Kiserud mottar i dag Bedriftsutviklingsprisen for Østfold. Foto: Tjodunn Dyrnes/SmakenavOslo.no
Ole Robert Fimbul-Kiserud og Therese Kiserud mottar i dag Bedriftsutviklingsprisen for Østfold. Foto: Tjodunn Dyrnes/SmakenavOslo.no
Last ned bilde
Gamle oppskrifter blir ny suksess. Foto: Tjodunn Dyrnes/SmakenavOslo.no
Gamle oppskrifter blir ny suksess. Foto: Tjodunn Dyrnes/SmakenavOslo.no
Last ned bilde
Søsknene Kiserud blåser liv i gamle oppskrifter. Foto: Tjodunn Dyrnes/SmakenavOslo.no
Søsknene Kiserud blåser liv i gamle oppskrifter. Foto: Tjodunn Dyrnes/SmakenavOslo.no
Last ned bilde

Lenker

Om Innovasjon Norge

Innovasjon Norge
Innovasjon Norge
Akersgata 13
0158 OSLO

22 00 25 00http://www.innovasjonnorge.no

Vi bidrar til nyskaping i næringslivet, utvikling i distriktene og utvikling av konkurransedyktige norske bedrifter. Innovasjon Norge profilerer norsk næringsliv og Norge som reisemål.

Følg saker fra Innovasjon Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Innovasjon Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Innovasjon Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom