Den Norske Opera & Ballett

Galskap og gotikk i Operaen

Del

Lucia di Lammermoor tar oss med inn i forfalne slottsganger og mørke hemmeligheter. Torsdag 1. mars er det premiere på Donizettis opera – i David Aldens regi.

Foto: Erik Berg
Foto: Erik Berg

– Regissør David Aldens sterke tolkning av Lucia di Lammermoor har blitt hyllet av både publikum og kritikere verden over. Jeg er glad for at han har brakt Donizettis mesterverk til Bjørvika, sier operasjef, Annilese Miskimmon. Med Lucia di Lammermoor ønsker hun velkommen til den første forestillingen hun selv har programmert.

Operaen bygger på Sir Walter Scotts roman The Bride of Lammermoor, som igjen er basert på en sann historie. Enrico Ashton vil redde familiens ære og formue ved å gifte bort sin søster til Arturo Bucklaw. Men Lucia er forelsket i en annen – ingen ringere enn brorens fiende, Edgardo Ravenswood. Dermed er scenen satt for en kamp mellom plikt og kjærlighet, mellom familiære forhold og personlige følelser. Selv om dramaet ikke ender godt, slutter det i et av operahistoriens mest henrivende øyeblikk: den kjente galskapsscenen.

Den amerikanske regissøren David Alden og hans team har lagt handlingen i operaens opprinnelsestid, til Skottland på begynnelsen av 1800-tallet, med store kjoler, trange korsetter og streng moral. Vi presenteres for et samfunn som tvinger Lucia inn i et liv og et ekteskap som gjør henne gal, men som vender seg mot henne idet det skjer.

Rollen som Lucia blir sunget av sopranen Henriette Bonde-Hansen. Ivan Magrì synger rollen som Edgardo, Yngve Søberg er Enrico, og Jens-Erik Aabø er Raimondo. Ved to av forestillingene (19. og 22. mars) synger en av Operaens solistpraktikanter, Caroline Wettergreen – som debuterer i den store Lucia-rollen. Operakoret synger og Operaorkestret spiller under ledelse av finsk-ukrainske Dalia Stasevska.

Nøkkelord

Kontakter

For anmelderbilletter, intervjuer og mer informasjon, vennligst kontakt:
Camilla Yndestad
E-post: cy@operaen.no
Telefon: 95751006

Bilder

Foto: Erik Berg
Foto: Erik Berg
Last ned bilde

Lenker

Om Den Norske Opera & Ballett

Den Norske Opera & Ballett
Den Norske Opera & Ballett
Kirsten Flagstads pl. 1
0150 Oslo

21 42 21 21http://www.operaen.no

Den Norske Opera & Ballett er landets største musikk- og scenekunstinstitusjon, og skal presentere opera, ballett og konserter av høyeste kunstnerisk kvalitet. DNO&B består av kompaniene Nasjonalballetten og Nasjonaloperaen, foruten Operaorkestret, Operakoret, Barnekoret og Ballettskolen.

Følg saker fra Den Norske Opera & Ballett

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Den Norske Opera & Ballett på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Den Norske Opera & Ballett

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom