Den Norske Opera & Ballett

Gå i en levende danseinstallasjon

Del

Det blir en forestilling helt utenom det vanlige når Nasjonalballetten inviterer publikum ut av salen og opp på Hovedscenen. Fra 21. juni kan du oppleve Alexander Ekmans danseinstallasjon Rooms.

Rooms er en levende installasjon hvor publikum får gå rundt på scenen, og selv bestemme hva de vil se og hvordan de vil oppleve verket. I 40 rom møter vi 40 mennesker med hver sin historie. Dansere fra Nasjonalballetten, musikere fra Operaorkestret, fem pianister og sopran Elisabeth Teige er med på å skape fire helt spesielle kvelder i Operaen.

Koreograf Alexander Ekman er kjent og ettertraktet internasjonalt for sin særegne måte å pare ballett med humor og lekenhet. Sist han var i Operaen fylte han Hovedscenen med 5000 liter vann og skapte publikumssuksessen A Swan Lake, sammen med komponist Mikael Karlsson og designer Henrik Vibskov. Med Rooms vil teamet igjen utfordre våre forventninger til et besøk i teateret, og flytte grensene for hvordan vi opplever dans og scenekunst.

Rooms foregår på, bak og rundt Hovedscenen, i store arealer hvor kun sangere, dansere og sceneteknikere til vanlig får oppholde seg. Deler av Rooms er nøye planlagt, andre deler improviserer aktørene på stedet. Kanskje blir det overraskelser både for publikum og utøvere? Dette gjør de fire forestillingene til ulike, unike opplevelser. 

Om dette er en danseforestilling, et vandreteater eller en kunstinstallasjon – dét må publikum bedømme selv.

Premiere Hovedscenen onsdag 21. juni kl. 19:00.

Nøkkelord

Kontakter

For mer informasjon, intervjuer og anmelderbilletter, vennligst kontakt:

Kommunikasjonssjef Lene Jacobsen
E-post: lene.jacobsen@operaen.no
Telefon: 479 15 232

Bilder

Last ned bilde
NYTT VERK: Alexander Ekman i arbeid med Rooms i Den Norske Opera & Ballett. Foto: Ole-Morten Vestby
NYTT VERK: Alexander Ekman i arbeid med Rooms i Den Norske Opera & Ballett. Foto: Ole-Morten Vestby
Last ned bilde

Lenker

Om Den Norske Opera & Ballett

Den Norske Opera & Ballett
Den Norske Opera & Ballett
Kirsten Flagstads pl. 1
0150 Oslo

21 42 21 21http://www.operaen.no

Den Norske Opera & Ballett er landets største musikk- og scenekunstinstitusjon, og skal presentere opera, ballett og konserter av høyeste kunstnerisk kvalitet. DNO&B består av kompaniene Nasjonalballetten og Nasjonaloperaen, foruten Operaorkestret, Operakoret, Barnekoret og Ballettskolen.

Følg saker fra Den Norske Opera & Ballett

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Den Norske Opera & Ballett på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Den Norske Opera & Ballett

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom