Universitetet i Oslo

Funn av pulver i en forsendelse til Universitetet i Oslo

Del

I forbindelse med at pulver ble oppdaget i en forsendelse på Blindern er Politiets bombegruppe tilstede ved Universitetet i Oslo i Problemveien (Blindern).

Gunn-Elin Aa. Bjørneboe. Foto: UiO
Gunn-Elin Aa. Bjørneboe. Foto: UiO

- Fem berørte ansatte er tatt hånd om av helsepersonell og det er foreløpig kontroll på situasjonen. De har i følge politiet ikke følt noe ubehag, sier universitetsdirektør Gunn Elin Aa. Bjørneboe. 

Politiets bombegruppe er tilstede ved Universitetet i Oslo i Problemveien (Blindern) etter at UiO varslet om å ha mottatt et brev med pulver. De fikk melding kl 10 i dag etter at ansatte hos oss reagerte på at pakken inneholdt pulver. Den ble rutinemessig tatt ned til sentralen.

- Politiet jobber nå med å sikre pakken og håndtere situasjonen. De har ikke sett noen grunn til å evakuere Lucy Smiths hus på Blindern, fortsetter Bjørneboe.

 - UiO har satt beredskap og jobber i tett samarbeid med nødetatene. Vi ivaretar de berørte, informerer ansatte og er forberedt med bedriftshelsetjenesten. Vi avventer videre beskjed fra innsatsleder som nå håndterer situasjonen, sier Bjørneboe.

Kontakter

Pressevakt UiO: 930 77 006

Bilder

Gunn-Elin Aa. Bjørneboe. Foto: UiO
Gunn-Elin Aa. Bjørneboe. Foto: UiO
Last ned bilde

Om Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo
Universitetet i Oslo
Problemveien 7
0316 OSLO

+47 22 85 50 50http://www.uio.no

Universitetet i Oslo er internasjonalt rangert som Norges fremste universitet, og har gitt og gir vesentlige bidrag til landets forskning, innovasjon og utdanning. Med 27 000 studenter og 6 000 tilsatte har UiO 8 fakultet, 2 museum og flere sentre. 

Følg saker fra Universitetet i Oslo

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Universitetet i Oslo på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Universitetet i Oslo

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom