SINTEF

Fukt, forskning og forsikring på Nasjonalt fuktseminar

Del

Det blir nasjonalt fuktseminar i 2018 også! Viktige tema denne gang blir juridiske forhold rundt skadesanering, informasjonsflyt ved boligsalg, og fukt i byggeprosess.

"Kokongen", Vågen videregående skole – spenstig arkitektur som gir god grobunn for alger. Foto: Mycoteam
"Kokongen", Vågen videregående skole – spenstig arkitektur som gir god grobunn for alger. Foto: Mycoteam

Når skader eller mangler skal utbedres, er det ofte gråsoner der både forsikringstaker og saneringsfirma kan ha vanskeligheter med å manøvrere. Mange profesjonelle aktører uttaler seg så forvirrende at huseierne ikke skjønner hva de kan få erstattet eller hva de bør foreta seg.

Mycoteam og SINTEF Byggforsk ønsker derfor å rydde opp i begreper som levetid, standard, verdi og dekningsområde.

– Vi har noen feil som ofte begås, blant annet ved fratrekk for alder, og vil se nærmere på disse. Vi vil også presentere nye vurderinger av kvaliteten på informasjon ved boligsalg – blir kjøperen klokere? spør seniorforsker Sverre B. Holøs ved SINTEF Byggforsk.  

Det vil bli satt søkelys på moderne arkitektur og hvordan man kan unngå fuktproblemer. Byggfukt er et annet viktig tema: Hva gjør man den dagen det styrtregner på byggeplassen? Vi får presentert ulike aktørers syn på fukt i byggeprosessen, samt erfaringer med fukt i tak og fasader på spenstig fasadearkitektur.

Erfaringer med modulbygging står også på agendaen. Ved skader i modulbygg kan det være store utfordringer ved undersøkelser og utbedring.  

Seminaret holdes på Meet Ullevaal (Tidligere UBC), onsdag 14. mars kl. 9.00-16.00.

Les mer og meld deg på her

Kontakter

Bilder

"Kokongen", Vågen videregående skole – spenstig arkitektur som gir god grobunn for alger. Foto: Mycoteam
"Kokongen", Vågen videregående skole – spenstig arkitektur som gir god grobunn for alger. Foto: Mycoteam
Last ned bilde

Om SINTEF

SINTEF
SINTEF
Strindveien 4
7034 Trondheim

73 59 30 00http://www.sintef.no

Om SINTEF Byggforsk

SINTEF Byggforsk er et internasjonalt ledende forskningsinstitutt for bærekraftig utvikling av bygg og infrastruktur. Vi løser utfordringer knyttet til hele byggeprosessen, og skaper verdier for våre kunder og for samfunnet gjennom forskning og utvikling, forskningsbasert rådgivning, produktdokumentasjon og kunnskapsformidling. Vi tilbyr spisskompetanse innen fagområder som arkitektur, bygningsfysikk, forvaltning, drift og vedlikehold av bygninger, vannforsyning og annen infrastruktur. Våre medarbeidere jobber hver dag sammen med over 2.000 ansatte i SINTEF for å oppfylle vår visjon: Teknologi for et bedre samfunn.

Om Mycoteam

Mycoteam er en spisskompetansebedrift innen råtesopp, inneklima, muggsopp, fuktproblematikk og fuktkontroll, asbest, treødeleggende insekter og andre insekter i boliger. Vi utfører både inspeksjoner og prøveanalyser. Mycoteam er en ledende aktør i Norden innen våre fagområder, og vår akademiske kompetanse er en hovedramme for virksomheten. Vi formidler vår faglige kompetanse til markedet på en løsningsorientert måte, og gir våre oppdragsgivere et godt grunnlag for å utbedre eksisterende skader, forstå skadeårsaken og unngå fremtidige problemer.

Følg saker fra SINTEF

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra SINTEF på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra SINTEF

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom