Omsorgsbygg Oslo KF

Fuglemyra rehabilitert til en topp-moderne barnehage

Del

Fuglemyra barnehage er fra 1959 og var overmoden for å rehabiliteres til dagens standard. Med ny underetasje, nytt elektrisk anlegg, ventilasjonsanlegg og nytt uteområde, har barna i barnehagen fått en tilnærmet ny barnehage å boltre seg i.

Åpningen ble rutinert utført av byråd for oppvekst og kunnskap, Tone Tellevik Dahl.
- Barnehagen er den viktigste institusjonen i byen, og vi vil at mange flere skal få gå i barnehagen. Her lærer du kanskje favorittsangen din, får venner, lærer å vente på tur, lærer bokstaver, lærer forskjellen på rett og galt. Derfor ønsker vi å bygge flere barnehageplasser og ha flere barnehagelærere, sa byråden.


Barnehagen har nå plass til 110 barn (regnet ut fra storbarnsekvivalenter, det vil si barn mellom tre og seks år). Dette er en økning på 18 barn fra før rehabilitering.


Rehabiliteringen har skjedd i samarbeid med Byantikvaren, som tidlig varslet interesser i bygget. Fuglemyra barnehage er etter rehabiliteringen plassert på Byantikvarens gule liste.

Det er Bentzenbygg & Partners som har stått for rehabiliteringen.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Omsorgsbygg Oslo KF

Omsorgsbygg Oslo KF er et foretak som bygger, drifter, forvalter og vedlikeholder kommunale formålsbygg i Oslo, som barnehager, sykehjem, brannstasjoner m.m. Foretaket sorterer under Byrådsavdeling for næring og eierskap.

Følg saker fra Omsorgsbygg Oslo KF

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Omsorgsbygg Oslo KF på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Omsorgsbygg Oslo KF

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom