Norsk Folkehjelp

Frykter ny krig

Del

– Vi er meget bekymret for våre lokalt ansatte og våre partnere i Gaza. Vi håper at den rapporterte våpenhvilen til tross for umiddelbare brudd vil respekteres, men situasjonen er uforutsigbar og alle frykter en ny krig, forteller Norsk Folkehjelps generalsekretær, Henriette Westhrin, fra Jerusalem.

Westhrin er for tiden på reise i Palestina sammen med representanter fra Fagforbundet, Bonde- og småbrukarlaget og Senterpartiet.

– Vi har akkurat snakket med våre partnere fra Gaza på Skype. De forteller om bombing gjennom natta og ingen søvn. De fleste kontorer er stengt i dag og folk tør ikke gå ut. De holder seg hjemme og venter, forteller Westhrin.

Norsk Folkehjelps landdirektør for Palestina, Silvia Østberg Morales, reiste i går ettermiddag fra Gaza by til Ramallah og hun kan fortelle om en nervøs og spent stemning blant sivilbefolkningen.

Norsk Folkehjelp har ti lokalt ansatte som bor i Gaza.

– Våre ansatte ble i går sendt hjem fra jobb, slik at de kunne være sammen med familiene sine ta sine forhåndsregler for en mulig bombing, forteller Morales. Som resten av sivilbefolkningen i Gaza frykter de nå en gjentakelse av den ødeleggende krigen i 2014 der over 2000 mennesker ble drept.

– Palestinska medier rapporterer om nye angrep og det er vanskelig å formidle den angsten de som bor i Gaza nå opplever, mens de venter på en mulig ny krig. Ingen skal måtte utsettes for dette! sier Morales

– Norsk Folkehjelp er solidariske med den hardt prøvede palestinske sivilbefolkningen, sier Henriette Westhrin. – Israels uproposjonale gjengjeldelsesbombing i tettbygde områder er brudd på folkeretten og det internasjonale samfunnet må reagere.

Kontaktinfo

Henriette Westhrin, generalsekretær i Norsk Folkehjelp. Mobil: +47 907 96 835, henriettew@npaid.org

Silvia Østberg Morales, landdirektør i Palestina. Mobil: (1): +972 599 413 810 silviao@npaid.org

Nøkkelord

Kontakter

Henriette Killi WesthrinGeneralsekretær

907 96 835

Bilder

Om Norsk Folkehjelp

Norsk Folkehjelp
Norsk Folkehjelp
Stortorget 10
0155 Oslo

22 03 77 00http://www.folkehjelp.no

Norsk Folkehjelp er fagbevegelsens humanitære solidaritetsorganisasjon. Vi er en medlemsorganisasjon, og våre strategiske områder er rettferdig fordeling av makt og ressurser og vern om liv og helse. Vi jobber innenfor hovedområdene internasjonalt utviklingssamarbeid, humanitær nedrustning, redningstjeneste og flyktning og integrering. Norsk Folkehjelp har 2200 ansatte i 40 land. 

Følg saker fra Norsk Folkehjelp

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk Folkehjelp på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norsk Folkehjelp

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom