Frelsesarmeen

Frelsesarmeen holder gryta kokende

Del

For 115. år på rad setter Frelsesarmeen ut sine julegryter. I år finner du 180 gryter landet over.

Frelsesarmeens 180 julegryter settes ut første helg i advent. Foto: Frelsesarmeen
Frelsesarmeens 180 julegryter settes ut første helg i advent. Foto: Frelsesarmeen

‒ At vi i år kan sette ut julegrytene for 115. gang, vitner om nordmenns omtanke for sine medmennesker. Det er takket være det de putter i grytene at vi kan hjelpe så mange mennesker, sier Andrew Hannevik, informasjonssjef i Frelsesarmeen.

Ny rekord

Julegryta er Frelsesarmeens innsamlingsaksjon i desember. Midlene som kommer inn muliggjør store deler av Frelsesarmeens arbeid året igjennom. I fjor kom det inn hele 32 millioner i grytene.

‒ Fjorårets resultat var overveldende og sier mye om nordmenns tiltro til Frelsesarmeens arbeid, sier Hannevik. Han gleder seg over fjorårets rekord, men er mer opptatt av hvilke muligheter dette har gitt.

‒ Vi har nok et år hatt mulighet til å hjelpe tusenvis av mennesker med både mat og klær, barnefamilier har fått reist på ferie for aller første gang og vi har kunnet bistått flyktninger som har kommet tomhendte til Norge.

Det nytter

I 2014 ble godt over 84.000 besøk registrert ved Frelsesarmeens tilbud for rusavhengige, 350 barnefamilier fikk reise på ferie, rundt 3150 hjem fikk besøk av Frelsesarmeen og 70.500 matposer ble delt ut til trengende.

‒ Bak ethvert tall skjuler det seg enkeltmennesker. Det kan være en fattig småbarnsfamilie, en enslig eldre, en sliten rusavhengig, en alenemor eller andre som er helt avhengig av en utstrakt hånd. Vi er så takknemlige for at det norske folk hjelper oss å hjelpe, sier Hannevik.

Lokale variasjoner

Når julegrytene plasseres ut kan variere lokalt. Informasjon om tidspunkt, samt lokasjon finnes på www.frelsesarmeen.no/julegryta. På nettsiden kan du også finne annen informasjon om julegryta.

Dette er Julegryta

  • Frelsesarmeens innsamlingsaksjon i desember.
  • Settes ut for 115. gang, 180 gryter plasseres i Norge.
  • Er en lokal innsamling der midlene som samles inn brukes av Frelsesarmeen lokalt.
  • Bidragene brukes i Frelsesarmeens arbeid året gjennom.
  • Muliggjør hjelp i form av mat, klær, fyringsved, mellommenneskelig oppmerksomhet eller økonomisk hjelp.
  • Hjelper blant annet barnefamilier, aleneforsørgere, minstepensjonister, ensomme eldre og rusavhengige. 
     

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Frelsesarmeens 180 julegryter settes ut første helg i advent. Foto: Frelsesarmeen
Frelsesarmeens 180 julegryter settes ut første helg i advent. Foto: Frelsesarmeen
Last ned bilde

Lenker

Om Frelsesarmeen

Frelsesarmeen
Frelsesarmeen
Postboks 6866 St. Olavs Plass
0130 Oslo

22 99 85 00http://www.frelsesarmeen.no
Frelsesarmeen er et mangfoldig og særpreget kirkesamfunn som viser omsorg for hele mennesket ved å tilby suppe, såpe og frelse. Det vil si at vi for eksempel vil mette sultne mager, jobbe for den enkeltes verdighet og fortelle om Guds kjærlighet.

Følg saker fra Frelsesarmeen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Frelsesarmeen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Frelsesarmeen

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom