Innovasjon Norge

Fra Møre og Romsdal til Iran for å søke nye muligheter

Del

Denne uka reiser 60 norske produsenter av sjømat, leverandører av teknologi, kompetanse og utstyr til oppdrett og maritime virksomheter til Iran. Blant dem er tre firmaer fra Møre og Romsdal - Stranda prolog AS, Caspian Nor AS og Polyform AS.

Etter at regjeringen opphevet sanksjonene mot landet, er et helt nytt marked åpent for norske virksomheter. Iran har et svært aktivt næringsliv, og stort behov for ny teknologi. Innenfor mange av de områdene der Iranske myndigheter og bedrifter satser tungt, kan norske bedrifter by på den nyeste teknologien og den beste kompetansen. Med det i bagasjen reiser Stranda prolog, Caspian Nor og Polyform sammen med fiskeriminister Per Sandberg, statssekretær Dilek Ayhan, Sjømatrådet, Norges Rederiforbund og Innovasjon Norge til Teheran i neste uke.

Mulighetene i Iran er store. Som marked er Iran det nest største i Midtøsten, med gjennomgående høy utdanning og sterk vilje til å ta i bruk ny teknologi. Landet har en sterk olje- og gass-sektor, høy aktivitet innenfor maritim næring, og en framvoksende oppdrettsnæring. Norge eksporterer noe sjømat til Iran i dag, men mulighetene er mye større. Det samme gjelder utstyr og teknologi til oppdrettsnæringen.
- Norge eksporterer fisk til 140 land, men det er viktig å hele tiden utvikle nye markeder. Foreløpig selger vi lite fisk til Iran, men potensialet kan være stort. Vi står overfor en unik mulighet med opphevelsen av sanksjonene. Det er ikke hver dag et marked med 80 millioner mennesker åpner seg over natten, sier fiskeriminister Per Sandberg, som leder delegasjonen til Iran. - Iran er tydelige på at de ønsker vekst i egen oppdrettsnæring og dette kan gi muligheter for norsk leverandørindustri, sier fiskeriministeren.

- Iran står midt i en kraftig utvikling av næringslivet. Vi har verdensledende kompetanse på oppdrett, og Iran trenger våre løsninger, sier Inger Solberg, direktør for bærekraft i Innovasjon Norge. – Gjennom å bruke norsk erfaring, kunnskap og teknologi kan vi bidra til utvikling på sikt som gir minst mulig skadelig påvirkning og samtidig sikrer god avkastning over tid. Iranske virksomheter ønsker norske løsninger på sine utfordringer.

Norges sjømatråd og Innovasjon Norge arrangerer seminarer om samarbeid rundt sjømat og akvakultur, med besøk til oppdrettsanlegg, bearbeidingsanlegg og salgssteder for topp kvalitets sjømat. Det blir også møter mellom norske og iranske representanter for maritim næring. Arrangementene begynner den 27. september og varer til den 30.

Program og mer informasjon finner du på http://www.innovasjonnorge.no/no/ut-i-verden/Ut-i-verden-tjenester/naeringslivsdelegasjoner/naringslivsdelegasjon-til-iran--september-2016/

Mer om Stranda prolog AS finner du på www.stranda.net, og om Polyform AS på polyform.no.

Nøkkelord

Kontakter

Om Innovasjon Norge

Innovasjon Norge
Innovasjon Norge
Akersgata 13
0158 OSLO

22 00 25 00http://www.innovasjonnorge.no

Vi bidrar til nyskaping i næringslivet, utvikling i distriktene og utvikling av konkurransedyktige norske bedrifter. Innovasjon Norge profilerer norsk næringsliv og Norge som reisemål.

Følg saker fra Innovasjon Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Innovasjon Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Innovasjon Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom