Bilder Nordic School of Photography

Fotostudenter lager musikkvideoer for norske artister

Del

Som en del av første skoleår på den toårige fotografutdanningen til Bilder Nordic School of Photography, skal studentene lage en musikkvideo. I år har flere norske artister vært med, og resultatet er 5 musikkvideoer der 4 av dem allerede er lansert som artistenes offisielle musikkvideoer.

8 ukers filmprosjekt
I slutten av første skoleår får studentene på toårig fotograf sitt første møte med bevegelig bilde. Her blir de kastet rett ut på dypt vann og må finne en norsk artist eller et band de skal produsere en hel musikkvideo for. I løpet av en periode på åtte uker blir studentene kjent med både kameraføringer og postproduksjon, samtidig som de lærer å bygge opp spennende historier gjennom bevegelig bilde.

Det tar studentene 8 uker totalt å lage musikkvideoene. Denne perioden er delt opp i 4 faser. De begynner med å høre på sangen og skissere ut ideene sine. Disse skal settes sammen til ulike plots. Etterpå presenterer de ideene for artistene. Studentene bruker en uke på selve produksjonsfasen og to uker på postproduksjon. Musikkvideoprosjektet handler om historiefortelling og her lærer studentene å bruke sin egen stemme og å spisse sin stil. De lærer å samarbeide med andre og å bruke ulike software og kamerateknikker. Det er fokus på det tekniske, estetiske og personlige, og dette er en veldig lærerik prosess. 

Profesjonelle veiledere
Bilder Nordic har et bredt nettverk i bransjen, og veilederne i musikkvideo-perioden er den profilerte norske fotografen og regissøren Bjørn Opsahl og filmprodusent Espen Fyksen. - Dette er et spennende prosjekt for mange studenter, og jeg hører ofte at studentene sier at de gleder seg til dette skoleprosjektet, sier Bjørn Opsahl. Opsahl har samarbeidet med Bilder Nordic gjennom flere år, og holder jevnlig kurs og forelesninger i regi av skolen. 

I videoproduksjonsoppgaven får studentene også støtte av dyktige, tekniske faglærere innen kamerabruk, lyd, klipping og grading. Dette gir dem en intensiv innføring i de viktigste aspektene innen videoproduksjon. Som fotograf må man være i stand til å jobbe både i team og selvstendig, og i denne perioden får studentene testet sine samarbeidsevner når alle på gruppen innehar ulike ansvarsområder. Samtidig blir alle studentene kjent med de ulike rollene og hva det innebærer, slik at de senere vil være i stand til å jobbe selvstendig.

Årets musikkvideoer
Årets resultat av musikkvideoprosjektet er intet mindre enn fire offisielle musikkvideoer for artistene Admiral P, nyetablerte Una Sand, Damien og Matilda. – Vi er veldig fornøyde med årets musikkvideoer, og synes studentene har vært flinke til å få frem artistenes egenart, sier Inge Helland, kreativ og faglig leder i Bilder Nordic. Her kan du se alle de offisielle musikkvideoene som er produsert av Bilder Nordics studenter i år.

So sweet - Admiral P
Videokanal

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om Bilder Nordic School of Photography

Bilder Nordic School of Photography
Bilder Nordic School of Photography
Nedre Vollgate 8
0158 Oslo

24 14 66 80http://www.bildernordic.no

Om Bilder Nordic School of Photography 
Bilder Nordic School of Photography er en offentlig godkjent fagskole. Skolen ble grunnlagt i 2005 og regnes i dag som Nordens største fotoskole, med rundt 150 aktive studenter til enhver tid. Bilder Nordic er en betydelig aktør i norsk fotomiljø, med et internasjonalt renommé, takket være engasjerte studenter, lærere og et sterkt nettverk av fotografer, bilderedaktører og andre bransjeaktører som er involvert i skolen.

Følg saker fra Bilder Nordic School of Photography

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Bilder Nordic School of Photography på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Bilder Nordic School of Photography

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom