Virke

Forventet prisøkning på mat

Del

Matprisene økte med 1,9 prosent fra januar til februar, ifølge tall fra SSB.

Ingvill Størksen, direktør for Virke dagligvare.
Ingvill Størksen, direktør for Virke dagligvare.

Prisøkningen for februar 2018 tilsvarer gjennomsnittlig prisøkning denne måneden de ti siste årene.

– Dette er som foventet. Matprisene endrer seg med det samme mønsteret gjennom året. Etter typiske tilbudsperioder som jul og påske, er det helt vanlig at prisen justerer seg noe opp igjen, sier Ingvill Størksen, direktør for Virke dagligvare. 

Så langt i år, har midlertid myndighetenes avgiftsøkning på sjokolade, sukkervarer og alkoholfrie drikkevarer forsterket de vanlige svingningene.

– Selv om økningen i matprisene i februar var helt vanlig, kommer det på toppen av en noe større prisøkning i januar enn det vi pleier å se. Prisøkningen i januar hang tett sammen med at myndighetene har økt avgiftene på disse varene dramatisk, på tross av at bransjen har arbeidet hardt for å redusere konsumet av nettopp usunne varer, avslutter Størksen.

Bilder

Ingvill Størksen, direktør for Virke dagligvare.
Ingvill Størksen, direktør for Virke dagligvare.
Last ned bilde

Lenker

Om Virke

Virke
Virke
Henrik Ibsensgate 90
0230 Oslo

22 54 17 00http://www.virke.no

Virke er den ledende hovedorganisasjonen for tjenestenæringene i Norge, og representerer over 21 000 virksomheter. Vi jobber for bedre rammevilkår for våre medlemmer, og et Norge som verdsetter og satser på de som driver virksomhet. 

Følg saker fra Virke

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Virke på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Virke

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom