NHO Service

Forventer at Hauglie tar praktiske grep

16.12.2015 09:48 | NHO Service

Del

- Anniken Hauglie har med sin politiske erfaring gode forutsetninger for å gjøre en forskjell på arbeidsinkluderingsfeltet, sier direktør Johan Martin Leikvoll i Attføringsbedriftene i NHO.

- Snarere enn nye utspill er det nå behov for praktisk handling. Attføringsbedriftene kommer i år til å få nesten 7000 personer med mange huller i CV-ene sine i jobb. Vi har forventninger til at statsråden legger til rette for å få alle med i inkluderingsdugnaden, etter mønster fra NHO-strategien Ringer i Vannet.  Dette gjelder f.eks. partene i arbeidslivet, næringslivet, Nav og tiltaksbedriftene. Bare gjennom en slik felles innsats kan vi få flere i jobb og færre på unødvendig uføretrygd, sier Leikvoll som ser fram til godt samarbeid med den nye "arbeidsinkluderingsministeren". 

Hun og regjeringen får likevel en krevende jobb med økende arbeidsinkluderingsutfordringer ikke bare med å skape mest mulig trygghet for å holde folk i jobb, men også å få flyktninger, ungdom og andre utsatte grupper inn i jobb. Hun skal også bidra til å få Nav-skuta på rett kurs.

Nøkkelord

Kontakter

Direktør Johan-Martin Leikvoll, mob. 97 16 28 06
Informasjonssjef Per Christian Langset, mob. 97 56 94 51

Bilder

Direktør Johan-Martin Leikvoll
Direktør Johan-Martin Leikvoll
Last ned bilde

Lenker

Om NHO Service

NHO Service
NHO Service
Postboks 5250 Majorstuen
0303 Oslo

23 08 86 50http://www.nhoservice.no
Attføringsbedriftene - en bro til arbeidslivet Bransjeforeningen Attføringsbedriftene er fagutviklings, og interesseorganisasjonen for landets 110 attføringsbedrifter. Årlig yter landets attføringsbedrifter tjenester til nærmere 35.000 personer. Attføringsbedriftene tar utgangspunkt i individenes bistandsbehov, arbeidsevne og løfter enkeltindividet nærmere arbeidslivet gjennom kvalifisering, arbeidstrening og ikke minst motivasjon til å tro på egne muligheter. Slik skaffer attføringsbedriftene næringslivet kompetent arbeidskraft. Slik gir attføringsbedriftene avgjørende bidrag for å hindre unødvendig uføretrygding og økning i antallet personer som lever på passive ytelser.

Følg saker fra NHO Service

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NHO Service på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra NHO Service

Revidert: Bekymret for tikkende uførebombe.11.5.2016 11:01Pressemelding

– Jeg er faktisk mer bekymret for de 140.000 personene med nedsatt arbeidsevne som står uten arbeidsrettede tilbud enn for de 85.000 ordinært arbeidsledige. Vel og bra at regjeringen og Stortinget kappes om å gjøre mest for å skape flere arbeidsplasser og redusere arbeidsledigheten, men vi står foran en tikkende uførebombe når man ikke satser på flere og bedre tilbud til dem som står langt fra arbeidslivet, sier Johan Martin Leikvoll direktør i NHO-foreningen Arbeid & Inkludering.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom