Forum for Reiseliv

Forum for Reiseliv bytter navn til Norsk Reiseliv

Del

Forum for Reiseliv bytter navn til Norsk Reiseliv med Norwegian Tourism Partners som engelsk navn. Norsk Reiseliv har det siste året vært igjennom en prosess i forhold til organisering og vektlegging av arbeidsområder, dette materialiseres nå ved at vi også bytter navn, sier direktør Per-Arne Tuftin i Norsk Reiseliv.

- Norsk Reiseliv skal være en uavhengig, synlig og tydelig bransjeorganisasjon i det offentlige rom. Vi skal fremstå som en kommersiell stemme for et bærekraftig reiseliv, sier Per-Arne Tuftin.

- Formålet med Norsk Reiseliv er gjennom sitt arbeid å styrke reiselivsindustriens innflytelse og posisjon som en ledende industri og skape grunnlaget for at Norge tar en større del av den internasjonale veksten i reiselivet, sier Tuftin. Medlemmene i Norsk Reiseliv står for vel 95 prosent av den internasjonale reiselivsmarkedsføringen og består i dag av de største reiselivsbedriftene i Norge, samt de viktigste destinasjons- og landsdelsselskapene.

- Verden forandrer seg, nye markeder, målgrupper, trender og ny teknologi er med på å gjøre den internasjonale konkurransen stadig tøffere. Dette krever en aktiv innsats både fra myndighetene og reiselivsnæringen. Med lavere oljepriser trenger Norge bedre lønnsomhet og høyere vekst i tradisjonelle konkurranseutsatte næringer. Norsk Reiseliv ser derfor positivt på at Regjeringen sist fredag lanserte sin melding til Stortinget om reiselivet, selv om vi mener at meldingen burde vært mer innovativ og visjonær i forhold til reiseliv som fremtidsnæring, sier Tuftin.

- Norsk Reiseliv mener reiselivet er en næring som også i fremtiden vil være viktig for landet vårt i forhold til sysselsetting og verdiskaping, og det er derfor viktig med politisk prioritering av denne næringen og dens potensiale. Norge skal ikke bli et masseturismeland, men et land som skaper inntjening og sysselsetting gjennom bærekraftig vekst og lønnsomme besøkende, det være seg den påvirkbare delen av forretningsturismen, arrangementsturisme, og ferie- og fritidsturisme, sier Per-Arne Tuftin.

Norsk Reiselivs aktiviteter spenner fra å være en aktiv høringsinstans for offentlige myndigheter og en bransjeorganisasjon som setter dagsaktuelle temaer på agendaen, til i samarbeid med forsknings- og analysemiljøer å synliggjøre de kommersielle mulighetene i reiselivsnæringen og som en aktiv pådriver for bærekraftig utvikling og vekst.

Nøkkelord

Kontakter

Kontakt: Direktør Per-Arne Tuftin, tel. 909 94 898, e-post; tuftin@forumforreiseliv.no

Om Forum for Reiseliv

Forum for Reiseliv
Karenslyst allé 4
0278 Oslo

http://www.forumforreiseliv.no

Norsk Reiseliv har Nordic Choice Hotels, Thon Hotels, Scandic Hotels, Rezidor Hotel Group, Color Line, Hurtigruten, Norwegian, SAS, NSB, VisitOslo, Norske Fjell, Fjord Norge og NordNorsk Reiseliv som medlemsbedrifter.

Følg saker fra Forum for Reiseliv

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Forum for Reiseliv på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Forum for Reiseliv

Gode reiselivstall for vinteren og forventninger om en bra sommer3.4.2017 13:16:21 CESTPressemelding

Verden forandrer seg, nye markeder, målgrupper, trender og ny teknologi krever fokus på en mer målrettet utvikling, distribusjon og markedsføring av Norge som reisemål. Dette vil være en forutsetning for at reiselivsnæringen skal få gjennomslag og øke inntjeningen i en stadig tøffere internasjonal konkurranse, sier direktør Per-Arne Tuftin i Norsk Reiseliv (tidligere Forum for Reiseliv).