NRK

Fortsetter å forbedre dekningen

Del

I dag er det bare åtte uker til de riksdekkende FM-sendingene slukker i Nordland. Dekningen for NRKs DAB-sendernett i Nordland er i hovedsak god og teller rundt 140 sendere. Frem mot 11. januar kommer NRK likevel til å gjøre ytterligere justeringer - 24 nye sendere er planlagt for å bedre dekningen på mindre steder.

Det finnes to riksdekkende DAB-sendernett:NRKs eget, og et for de kommersielle kanalene. NRKs nett dekker 99,7 av befolkningen, mens det kommersielle har noe mindre dekning (92,8 prosent).

– NRKs nett er i hovedsak ferdig, men vi fortsetter å justere og forbedre det i tiden frem mot slukking, sier sjef for radiodistribusjon i NRK, Petter Hox. Et av stedene som nettopp har fått bedre dekning, er hyttefeltet i Sulitjelma.

Her de nye, planlagte senderne: 

                STASJON                                            OMRÅDE SOM DEKKES

Flakstad

E10 Flakstad

Handnesøya

FV17 Stokkvågen

Straumøy

FV17 ved Valnesvatnet

Sjønstå

FV830 Fauske - Sulitjelma

Nøss

Stø i Vesterålen

Ramnfloget Bø

FV820 Kråkberget - Skjerfjordeidet

Sandset Mobil

FV820 Kråkberget - Skjerfjordeidet

Vistnesodden

Visten - nordre Vevelstad

Visten

Visten - nordre Vevelstad

Melfjordbotn

Melfjordbotn

Skrova

Skrova

Bindalseidet

Bindalseidet

Nordmela

Nordmela

Finnøya

Finnøya

Urdstabben

Brønnøysund

Nordskot

Nordskot

Molla

Raftsundet

Stamsund

Stamsund

Nordåsen

Nordåsen

Sigerfjord

Sigerfjord

Røvassdalen

Røvassdalen

Veten Hamarøy

Veten Hamarøy

Nyksund

Nyksund

Skomvær fyr

havdekning

Det er viktig å være oppmerksom på at DAB sender med samme frekvens innen et område. Sendere plasseres der de til sammen gir en total dekning med denne frekvensen. En FM-sender vil være plassert nær det området som skal dekkes, mens en DAB-sender kan stå på steder som ikke er opplagt for å dekke spesifikke områder.

I disse dager reiser Digitalradio Norge rundt i Nordland i en turkis campingvogn og svarer på spørsmål og hjelper publikum. De vanligste spørsmålene dreier seg om mottak og dekning. Ikke alle får inn kanalen de ønsker å lytte til.

Råd for godt mottak

1) Oppdater kanallista: En oppdatering, altså at radioen henter kanalene inn på nytt, sikrer at du får inn kanalene som er tilgjengelig der du er, og fanger opp nye kanaler og endringer. Natt til 11. januar vil det både komme nye kanaler og det gjøres endringer i sendernettene. Ikke alle DAB-radioer fanger opp endringer automatisk – derfor er oppdatering av kanallista viktig.

2) Sjekk antenna – den skal stå loddrett. Antenner til DAB-adapterekrever som regel jording. Det betyr at en del av antenna være i kontakt med metallet i bilens ramme.

3) Bruk Service Following/Automatisk frekvensskifte i bil: Om du kjører fra Nordland til Trøndelag, kjører du inn i en region der NRKs kanaler sender på en annen frekvens enn i Nordland. Har du aktivisert denne funksjonen, trenger du ikke å oppdatere kanallista for å fortsette å høre på NRKs kanaler.

4) Sjekk dekningskartet: På radio.no/dekning kan du se kart over dekningen for de to DAB-nettene. Frem til 11. januar 2017 leier NRK plass i det kommersielle nettet for disse kanalene: NRK P13, NRK Sport, NRK Klassisk og NRK Jazz.

Om NRK

NRK
NRK
Bjørnstjerne Bjørnsons plass 1
0340 Oslo

23 04 70 00http://www.nrk.no

NRK byr på et bredt medietilbud med tre tv-kanaler, 16 radiokanaler og nettstedet NRK.no.

NRK er Norges største mediebedrift med avdelinger 56 steder rundt om i Norge. Som offentlig eid kringkastingsselskap har NRK i oppgave å lage et bredt og vidt medietilbud for alle som bor i Norge tuftet på norsk språk og kultur.

Følg saker fra NRK

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NRK på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra NRK

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom