Nets Branch Norway

Fortsatt vekst i kortbruken

Del

(Oslo 9. august 2017) Tall fra Nets og BankAxept AS viser at det i juli ble utført 159,9 millioner kortkjøp, en økning på 4,5 prosent i forhold til juli 2016.

– Det ble handlet med betalingskort for 56,3 milliarder kroner, en vekst på 2,7 prosent sammenlignet med samme måned i fjor, sier Stein-Arne Tjore, pressesjef for Nets i Norge.

I juli ble BankAxept-kortene benyttet 136,9 millioner ganger, noe som er 4,3 millioner mer enn samme måned i fjor. Totalt ble det handlet varer og tjenester for 45,4 milliarder kroner med disse kortene, noe som er 892 millioner mer enn i juli 2016.

– Tradisjonelt er juli en av de månedene i året med høyest gjennomsnittsbeløp per kortkjøp med BankAxept. Dette er også tilfelle i år, men gjennomsnittsbeløpet er redusert med 4 kroner sammenlignet med juli 2016. Dette er en indikasjon på at BankAxept-kortene i stadig større grad også benyttes til småhandel, sier Narve Hansen, Chief Innovation Officer i BankAxept AS.

I juli var gjennomsnittsbeløpet som det ble handlet varer og tjenester for med BankAxept-kort på 332 kroner.

I tillegg til BankAxept-kort, fordeler kortbruken seg på ulike internasjonale kort, kredittkort og elektroniske gavekort.

Nøkkelord

Kontakter

Stein-Arne Tjore, pressesjef for Nets i Norge, tlf. 915 39 846, e-post: satjo@nets.eu
Narve Hansen, Chief Innovation Officer i BankAxept AS, tlf. 409 10 091, e-post: nh@bankaxept.no

Om Nets Branch Norway

Nets Branch Norway
Nets Branch Norway
Hoffsveien 1E
0213 Oslo

https://www.nets.eu/no

Hos Nets ser vi enklere produkter og løsninger som fundamentet for vekst og utvikling, både innenfor handel og i samfunnet som helhet. Våre 2400 medarbeidere i Norge, Danmark, Finland, Sverige og Estland hjelper banker, bedrifter og forretningsdrivende i Norden og Baltikum med å gjøre hverdagen enklere for sine kunder, alltid med den høyeste grad av sikkerhet og stabilitet. Enkle løsninger for en travel hverdag. Det er det vi er her for.

Følg saker fra Nets Branch Norway

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nets Branch Norway på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Nets Branch Norway

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom