Nets Branch Norway

Fortsatt vekst i kortbruken

Del

(Oslo 9. august 2017) Tall fra Nets og BankAxept AS viser at det i juli ble utført 159,9 millioner kortkjøp, en økning på 4,5 prosent i forhold til juli 2016.

– Det ble handlet med betalingskort for 56,3 milliarder kroner, en vekst på 2,7 prosent sammenlignet med samme måned i fjor, sier Stein-Arne Tjore, pressesjef for Nets i Norge.

I juli ble BankAxept-kortene benyttet 136,9 millioner ganger, noe som er 4,3 millioner mer enn samme måned i fjor. Totalt ble det handlet varer og tjenester for 45,4 milliarder kroner med disse kortene, noe som er 892 millioner mer enn i juli 2016.

– Tradisjonelt er juli en av de månedene i året med høyest gjennomsnittsbeløp per kortkjøp med BankAxept. Dette er også tilfelle i år, men gjennomsnittsbeløpet er redusert med 4 kroner sammenlignet med juli 2016. Dette er en indikasjon på at BankAxept-kortene i stadig større grad også benyttes til småhandel, sier Narve Hansen, Chief Innovation Officer i BankAxept AS.

I juli var gjennomsnittsbeløpet som det ble handlet varer og tjenester for med BankAxept-kort på 332 kroner.

I tillegg til BankAxept-kort, fordeler kortbruken seg på ulike internasjonale kort, kredittkort og elektroniske gavekort.

Nøkkelord

Kontakter

Stein-Arne Tjore, pressesjef for Nets i Norge, tlf. 915 39 846, e-post: satjo@nets.eu
Narve Hansen, Chief Innovation Officer i BankAxept AS, tlf. 409 10 091, e-post: nh@bankaxept.no

Om Nets Branch Norway

Nets Branch Norway
Nets Branch Norway
Haavard Martinsensvei 54
0978 Oslo

https://www.nets.eu/no-nb/

Nets er spesialist på å styrke og drive utviklingen av digitale betalinger. Vi knytter banker, bedrifter og forbrukere sammen i et internasjonalt nettverk som legger til rette for digitale betalinger. Gjennom vår tilstedeværelse i hele det nordiske markedet, leverer vi en rekke kort- og kontobaserte tjenester samt betalingsløsninger for varehandelen.

Følg saker fra Nets Branch Norway

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nets Branch Norway på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Nets Branch Norway

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom