FINN.no

Fortsatt positiv utvikling i stillingsmarkedet

Del

Det ble utlyst 18 prosent flere stillinger innen privat sektor i november i år, sammenlignet med november i fjor. Samtidig er det nedgang i utlyste stillinger innen offentlig sektor. Totalt er det en oppgang i antall utlyste stillinger på 14 prosent, ifølge ferske tall fra FINN jobb.

Den positive tendensen i stillingsmarkedet fortsetter inn i årets siste måned, og det er syvende måned på rad at antall ledige stillinger er høyere enn fjoråret. I november 2016 var det over 15 011 utlyste stillinger på FINN jobb.

Oppgangen kommer i privat sektor, her er det 14 prosent økning i utlyste stillinger, mens antall offentlige stillinger er ned to prosent sammenlignet med november 2015.

-  Det er positivt at veksten fortsetter i privat sektor. Allerede våren 2016 kunne vi se at stillingsmarkedet var i ferd med å snu til det positive. Ved inngangen til året forventet vi en større nedgang i antall utlyste stillinger som følge av uroen i arbeidsmarkedet, men dette har ikke slått til. Antall utlyste stillinger fortsetter å øke. Det er positivt for arbeidsmarkedet, sier jobbanalytiker og produktdirektør i FINN jobb, Fredrik Schjold.


Høsten gir økt trafikk til stillingsannonsene
I løpet av november besøkte 1,75 millioner unike brukere stillingsannonsene på finn.no, en oppgang på seks prosent mot november i fjor.

- Oktober og november er tradisjonelt måneder med mye trafikk til stillingsannonsene på FINN jobb. Selv om 77 % av norske arbeidstakere ifølge FINNs jobbundersøkelse* er godt fornøyd med jobbene sine, tyder mye på at dette ikke vil vare evig. Like mange sier nemlig at de vil vurdere å bytte jobb dersom en interessant mulighet dukker opp, sier Schjold.

- Bevisste arbeidstakere har derfor mye å vinne på å legge igjen digitale spor ved å følge bedrifter og stillinger de er interessert i. Da er det større sjanse for at også de relevante stillingene finner deg, fortsetter jobbanalytikeren.

Økning innen bank, finans, olje og shipping
Bygg og anlegg har vært en næring i enorm vekst siste året. Her er det en økning på 45 prosent flere stillinger i november i år, sammenlignet med november 2015. Likevel er det stillinger innen bank, finans og forsikring som øker mest i november, med 49 prosent flere utlyste stillinger i november i år, sammenlignet med i fjor.

Oppgangen er spesielt stekt i Midt-Norge og på Østlandet, med en økning på henholdsvis 22 og 19 prosent. På Vestlandet øker antall utlyste stillinger med fem prosent, mens Nordland og Sørlandet faller med henholdsvis tre og åtte prosent.  

-Det er gledelig å se at oppgangen i november er bred, og at den nedgangen vi har sett innen olje og offshore har snudd til vekst i november. Ved inngangen til desember 2016 er det en økning på 31 prosent flere utlyste stillinger innen olje, offshore og shipping sammenlignet med samme måned i fjor, sier Fredrik Schjold.

De mest besøkte stillingene på landsbasis på FINN

  1. Pilot og flypersonell
  2. Vakt og sikkerhet
  3. Tekstforfatter

Stillinger med flest søknader (median) på landsbasis på FINN

  1. Butikkansatt
  2. Vakt og sikkerhet
  3. Pilot og flypersonell
  4. Renhold
  5. Logistikk og lager
  6. Hotell og overnatting

*Jobbundersøkelsen er gjennomført av Opinion på vegne av FINN jobb.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
FINN jobbpuls er et månedlig barometer som viser ferskeste tall og utvikling i norsk arbeidsmarked. 


Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om FINN.no

FINN.no
FINN.no
Grensen 5-7
0159 Oslo

+47 22 86 44 10http://www.finn.no

Vi er der for deg når du skal selge hytta di, når du er på jakt etter en pent brukt sofa, når du skal fly billigst mulig til Praha, når dere er enige om at dere trenger en større bil, når du er moden for et karriereskifte og for mange andre anledninger.

FINN er Norges største markedsplass. Skal du kjøpe eller selge, stort eller smått, så er FINN.no stedet.

Vil du vite mer om menneskene bak produktet FINN.no - og litt om hva vi driver med så besøk oss gjerne på http://hjemmehos.finn.no

Følg saker fra FINN.no

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra FINN.no på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra FINN.no

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom