Virke

Fortsatt ikke grønt lys for fagskolene

Del

Virke er glade for forslaget om ny fagskolelov - som ble avgitt i går - men skuffet over at flertallet i komiteen ikke på nåværende tidspunkt gir grønt lys for at studiepoeng ved en fagskole skal være det samme som studiepoeng gitt i universitets- og høgskolesektoren.

Anne Tingelstad, fagsjef i Virke ideell og frivillighet.
Anne Tingelstad, fagsjef i Virke ideell og frivillighet.

Utdannings- og forskningskomiteen på Stortinget avga i går fram innstilling til ny lov om høyere yrkesfaglig utdanning. 

- Vi registrerer at flertallet mener det er nødvendig med en gjennomgang av kvalifikasjonsrammeverket før ECTS kan legges til grunn, og mener flertallet på denne måten ikke stoler på at innholdet i fagskoleutdanningene faktisk gir høyere yrkesfaglig kompetanse, sier fagsjef i Virke ideell og frivillighet, Anne Tingelstad.

Kunstfagskolene får ikke vurdere elevenes talent selv

Videre er Virke glade for at flertallet i komiteen delvis har kommet kunstfagskolene i møte ved at nedre grense for opptak basert på realkompetanse blir 19 år. Men, det samme flertallet stiller i praksis strengere krav til opptak for kunstfagskoler enn for opptak ved kunstutdanninger ved høyskoler og universiteter, ved at departementet skal fastsette i forskrift hvilke kunstfaglige utdanninger- og hvor mange elever unntaksordningen skal gjelde.

- De fleste kunststudenter i høyere utdanning går fagskole før de går høyere kunstfaglig utdanning og det er synd at kunstfagskolene ikke blir vist tillit til å vurdere elevenes talent for sine fag selv, sier Tingelstad Wøien.

Stortinget skal vedta saken i Stortinget den 24.mai.

Bilder

Anne Tingelstad, fagsjef i Virke ideell og frivillighet.
Anne Tingelstad, fagsjef i Virke ideell og frivillighet.
Last ned bilde

Om Virke

Virke
Virke
Henrik Ibsens gate 90
0255 Oslo

22 54 17 00http://www.virke.no

Virke er den ledende hovedorganisasjonen for handels- tjenestenæringen i Norge, og representerer over 21 000 virksomheter. Vi jobber for bedre rammevilkår for våre medlemmer, og et Norge som verdsetter og satser på de som driver virksomhet. 

Følg saker fra Virke

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Virke på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Virke

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom