Nærings- og fiskeridepartementet

Første utbetaling fra Havbruksfondet

Del

Fiskeridirektoratet deler ut 60 millioner kroner til oppdrettskommuner og -fylkeskommuner.

- I dag har vi nådd en milepæl i norsk oppdrettsnæring. Havbruksfondet innebærer at alle oppdrettskommuner får penger. De gjør en viktig jobb som vertskap for næringen, og det skal de få betalt for, sier fiskeriminister Per Sandberg (Frp).

Fiskeridirektoratet utbetaler i dag 60 millioner kroner gjennom Havbruksfondet til om lag 170 kommuner og fylkeskommuner. Dette er den første utbetalingen fra fondet.

- Utbetalingene i denne omgangen er bare en liten smakebit, men kommunene har mye mer i vente. Vi er nå i ferd med å tildele ny vekst i oppdrettsnæringen, som kan gi betydelige inntekter til kommunene og fylkeskommunene i 2018. Mitt håp er at de ser denne gulroten, og at det stimulerer dem til å legge til rette for næringen, sier fiskeriministeren.

Havbruksfondet ble opprettet i juni 2016. Målet er at lokalsamfunnene skal få mer igjen for jobben de gjør for å legge til rette for oppdrettsnæringen.

80 prosent av inntektene fra vekst i lakseoppdrettsnæringen fordeles til alle kommuner og fylkeskommuner med oppdrettsvirksomhet.

Utbetalinger fra havbruksfondet skal gjennomføres årlig, i oktober.

Pengene som Fiskeridirektoratet nå utbetaler stammer fra to ulike vekstordninger. Det dreier seg om vederlag fra tilbudet om 5 prosent vekst mot strenge lusekrav, og ordningen med variabelt tillatt biomasse.

 Du kan lese mer om Havbruksfondet på Fiskeridirektoratets nettsider.

Nøkkelord

Bilder

Om Nærings- og fiskeridepartementet

Nærings- og fiskeridepartementet
Kongens Gate 8
0032 Oslo

Pressevakt: 902 51 303 (ikkje SMS)https://www.regjeringen.no/nfd

Departementet (NFD) utformar ein framtidsretta nærings- og sjømatpolitikk.

Innsyn: NFDs postjournal er søkbar hos www.eInnsyn.no

Du kan følgje NFD på Twitter | Facebook  | Flickr

Følg saker fra Nærings- og fiskeridepartementet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nærings- og fiskeridepartementet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Nærings- og fiskeridepartementet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom